Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No to skoro nie ma Auto (przejrzalem instrukcje) to zostaje Ci wybieranie ręczne trybu w zależności od sygnalu wejsciowego. TV to dość ogólne pojęcie bo możesz dostać z TV i DD albo 2.0 PCM. Do pierwszego powinieneś użyć dekodera dolby (poklikaj sobie przycisk movie na pilocie) a do drugiego Stereo (tak samo jak np. do muzyki ze Spotify. 

Napisano

Dzięki za poświęcony czas. A swoją stroną to trochę słabo, bo cały czas chodziło mi w trybie Direct a tu okazało się, że tego Diraca mogę sobie w d... wsadzić. A najśmieszniejsze jest to, że nawet tego nie zauważyłem ze Dirac jest nieaktywny. Dopiero konieczność resetu amplitunera i kalibracja od nowa spowodowała, że trochę zacząłem się zagłąbiać w ustawienia....

Oczywiście żeby nie było nie twierdzę, że RZ50 gra źle, bo tak nie jest. Ale w tej sytuacji opowiadania o zaletach Diraca w moim przypadku to kit na uszy. Żebym to od razu wiedział, nie wiem czy jednak nie skusiłbym się na Arcama AVR5

Napisano

No ale co to za problem. Ustawiasz i powinien pamiętać dekoder i źródło. Gorzej oczywiście jak z jednego źródła np. HDMI podajesz munrozny materiał. Możesz zresztą sprawdzić. Podlaczyc jakiegoś playera ustawić Dolby a potem puścić po kolei materiał z Dolny a potem nie ruszając niczego coś z DTS.