Hekltul Napisano wczoraj o 15:27 Napisano wczoraj o 15:27 (edytowany) Cześć, planuję złożyć jakiś zestaw, opcji jest kilka: 1. 5.1 do TV i konsoli + osobne stereo do muzyki 2. 2.1 do wszystkiego 3. Stereo do wszystkiego W załączniku wrzucam rysunek miejsca w którym wisi TV. Chciałbym abyście poradzili mi czy w tym miejscu jest sens upychać 5.1? (Wtedy zestaw do muzyki stałby gdzie indziej, i na nim skupie się w innym wątku) Czy lepiej złożyć jakieś 2.1 lub stereo? Budżet myślę że około 3k. (W przypadku opcji 1 budżet dotyczy kina, stereo będzie osobno, w przypadku opcji 2, 3 fajnie by było gdyby w budżecie znalazły się kolumny (Plus ewentualnie sub), wzmacniacz lub amplituner i gramofon). Filmy to głównie streamingi plus okazjonalnie jakiś Blu-ray. Muzyka rock, metal, elektroniczna. Sprzęt nie musi być nowy, jestem absolutnie za używanym. Z góry dzięki za wszelkie sugestie Edytowano wczoraj o 15:29 przez Hekltul Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 21:58 Napisano wczoraj o 21:58 6 godzin temu, Hekltul napisał: Cześć, planuję złożyć jakiś zestaw, opcji jest kilka: 1. 5.1 do TV i konsoli + osobne stereo do muzyki 2. 2.1 do wszystkiego 3. Stereo do wszystkiego W załączniku wrzucam rysunek miejsca w którym wisi TV. Chciałbym abyście poradzili mi czy w tym miejscu jest sens upychać 5.1? (Wtedy zestaw do muzyki stałby gdzie indziej, i na nim skupie się w innym wątku) Czy lepiej złożyć jakieś 2.1 lub stereo? Budżet myślę że około 3k. (W przypadku opcji 1 budżet dotyczy kina, stereo będzie osobno, w przypadku opcji 2, 3 fajnie by było gdyby w budżecie znalazły się kolumny (Plus ewentualnie sub), wzmacniacz lub amplituner i gramofon). Filmy to głównie streamingi plus okazjonalnie jakiś Blu-ray. Muzyka rock, metal, elektroniczna. Sprzęt nie musi być nowy, jestem absolutnie za używanym. Z góry dzięki za wszelkie sugestie Cześć Nawet za 3 tysiące będzie ciężko złożyć kompletne kino w wymiarze 5.1 z rynku wtórnego. Chyba, że na początek pójdziesz w sam amplituner i dwa głośniki na przód. Reszta później. Z drugiej strony zakup wzmacniacza do muzyki z dwoma kolumnami w tej cenie, rozłoży na łopatki wspomniany zestaw wyżej w muzyce A co powiesz na dwie kolumny aktywne z HDMI do TV ze streamerem https://www.tophifi.pl/audio-pro-a38.html Audio Pro A38 zabrzmi dobrze w audio, nada się do filmu, zajmie mało miejsca i będzie nowoczesne. Może zechciałbyś posłuchać tego w Tophifi? Odpisz, cytując
Hekltul Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Jeżeli stereo to chyba wolałbym jakieś klasyczne rozwiązanie. Streamery mnie nie interesują. Docelowo do muzyki oprócz tego co wymieniłem to pewnie CD i jakiś deck, ale to pieśń przyszłości. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Hekltul napisał: Jeżeli stereo to chyba wolałbym jakieś klasyczne rozwiązanie. Streamery mnie nie interesują. Docelowo do muzyki oprócz tego co wymieniłem to pewnie CD i jakiś deck, ale to pieśń przyszłości. Może posłuchaj chociaż na początek tego, co Ci zaproponowałem. CD i nie tylko zawsze możesz tu podłączyć. Bardziej mam w głowie to aby Ci pokazać, że system typu "wszystko w jednym" nie musi jakoś odstawać. Odpisz, cytując
Recommended Posts