luk8811 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Witam wszystkich! Mam subwoofer Indiana Line Basso 850 i uszkodził mi się głośnik, przesadziłem z głośnością i zaczął charczeć. Chciałem wymienić sam głośnik na oryginał ale niestety jest już wycofany ze sprzedaży. I teraz prośba do Was! Czy jest jakiś sensowny zamiennik który mógłbym włożyć? https://archiwum.rms.pl/indiana-line-basso-850-basso850-subwoofer-aktywny-1szt?utm_source=chatgpt.com#funkcjonalnosc Edytowano 3 godziny temu przez luk8811 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej, Trzeba zrobić kilka simów w programie do symulacji. Potrzebne dane to długość i szerokość rur BR, objętość wnętrza netto (szanuję ok. 38L) oraz wymiary otworu i kołnierza przetwornika oraz głebokość jeżeli jest frez do osadzenia celem sprawdzenia kompatybilność żeby nie trzeba było frezować pod nowe wymiary głośnika. Możesz sam celować w jakiegoś woofera z Qts 0,3 - 0,4 Fs 25 - 30Hz Vas do 80L, o podobnej czułości i mocy. Daj dane to zrobimy symulacje. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Recommended Posts