Pychu666 Napisano Niedziela o 11:08 Napisano Niedziela o 11:08 Cześć. Chciałbym podłączyć gitarę elektryczną do PC. Mam kabel z gry Rocksmith (na jednym końcu duży jack, na drugim USB). Podczas ostatnich prób, ok. rok temu, udało mi się doprowadzić do sytuacji, w której miałem gitarę podłączoną (z tego co pamiętam, trzeba było instalować sterowniki ASIO), dźwięk był, przester poprzez program amplitube działał, ale... ...nie było żadnych innych dźwięków z komputera. Dźwięków systemu, jakiegoś utworu mp3, z youtuba - nic. A na tym mi głównie zależało - odpalić jakiś poradnik do nauki utworu na youtubie i sobie brzdąkać. Aktualnie jestem po wymianie komputera i głośniki mam podłączone do zintegrowanej karty dźwiękowej. Czy jest jakiś sposób, żeby móc grać na gitarze w opisanej wyżej konfiguracji, ale też mieć dźwięki z komputera? Osobna karta dźwiękowa? Może coś innego? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Pychu Odpisz, cytując
d00 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Dnia 21.12.2025 o 12:08, Pychu666 napisał: Cześć. Chciałbym podłączyć gitarę elektryczną do PC. Mam kabel z gry Rocksmith (na jednym końcu duży jack, na drugim USB). Podczas ostatnich prób, ok. rok temu, udało mi się doprowadzić do sytuacji, w której miałem gitarę podłączoną (z tego co pamiętam, trzeba było instalować sterowniki ASIO), dźwięk był, przester poprzez program amplitube działał, ale... ...nie było żadnych innych dźwięków z komputera. Dźwięków systemu, jakiegoś utworu mp3, z youtuba - nic. A na tym mi głównie zależało - odpalić jakiś poradnik do nauki utworu na youtubie i sobie brzdąkać. Aktualnie jestem po wymianie komputera i głośniki mam podłączone do zintegrowanej karty dźwiękowej. Czy jest jakiś sposób, żeby móc grać na gitarze w opisanej wyżej konfiguracji, ale też mieć dźwięki z komputera? Osobna karta dźwiękowa? Może coś innego? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Pychu Hej! W Twojej sytuacji kupuje się interfejs audio i klasyczny kabel gitarowy DI, a nie jakieś zintegrowane karty dźwiękowe. Na tym będzie kiepska jakość, a dodatkowo opóźnienia w graniu (delay). Poczytaj o interfejsach audio i kup taki, który Ci odpowiada. Do interfejsu wpinasz gitarę i słuchawki/głośniki, a cały interfejs USB do komputera. Robi za osobne źródło dźwięku / zastępuje integrę. Wtedy na nim sobie miksujesz ile chcesz gitary w odsłuchu, ile chcesz dźwięku z komputera etc. Dodatkowo możesz nagrywać gitarę z wejścia w interfejsie do jakiegoś programu DAW czy innej Audacity. Edytowano 11 godzin temu przez d00 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dokładnie jak wyżej. Na szczęście interfejsy sa bardzo tanie w stosunku do tego co oferują. Zazwyczaj to też od razu calkiem dobra karta dźwiękowa. Odpisz, cytując
Pychu666 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Wielkie dzięki za odpowiedzi! 8 godzin temu, d00 napisał: klasyczny kabel gitarowy DI Czy chodzi o zwykły kabel gitarowy jack/jack? Czy musi mieć jakieś konkretne "osiągi"? 7 godzin temu, marcinmarcin napisał: interfejsy sa bardzo tanie w stosunku do tego co oferują Czy moglibyście coś sprawdzonego polecić bardziej w opcji budżetowej? Odpisz, cytując
Recommended Posts