pawelradzio Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Cześć, będę się za jakiś czas przeprowadzać i stoję przed dylematem co zrobić z głośnikami tylnymi (Monitor Audio BXFX). Nowy układ pomieszczeń (abstrahując że będzie większy) wygląda tak, jak w załączniku. Nie mam zatem żadnej ściany za potencjalną kanapą i się zastanawiałem czy nie postawić ich na jakiś standach lub na ścianach po bokach (tylko wtedy będzie dość daleko od miejsca odsłuchu). Bawić się w to czy lepiej się ich pozbyć? KD nie jest jakimś must have, ale czasem korzystamy. Z góry dzięki za pomysły! wymiary.pdf Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 31 grudnia 2025 Napisano 31 grudnia 2025 Z boku, lekko z tyłu to jak najbardziej ok lokalizacja dla surround. Ztcp to Dolby mowi o 110 stopniach. W systemach Atmos sugeruje się unikanie głośników bibol/dipol ale zanim je wymienisz to po prostu spróbuj. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 12:17 Napisano Sobota o 12:17 Ja z takich korzystałem przy Atmosie, Klipsch i było super. Teraz są znajomego i tez ma Atmos i tez chwali w porównaniu do klasycznych. Bi/Di Polom mówię TAK Odpisz, cytując
Recommended Posts