wemlo Napisano Wtorek o 09:30 Napisano Wtorek o 09:30 Z racji że to mój pierwszy post tutaj to witam Wszystkich. Jestem zainteresowany zakupem kolumn w parze z Yamaha R-N600A. Nie miałem okazji słuchać niczego na żywo, więc swoją wiedzę opieram głównie na informacjach z internetu oraz jakiegoś tam sentymentu do marki Yamaha. Zastanawiam się czy ktoś miał okazję posłuchać Utah 5 od Indiana Line. Nada się to do salonu ok 32 m2 ( wraz z kuchnią)? Będę wdzięczny za każde spostrzeżenia. W grę wchodzą też Tesi 5 z racji bardzo podobnej ceny. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano Wtorek o 21:58 Napisano Wtorek o 21:58 (edytowany) Ja ogólnie lubię kolumny z dużym basowym więc szkoda że nie mogę ich psłuchac ale mysłe że to fajna alternatywa wśród tysiąca słupkow. Przed chwilą, Sundin997 napisał: Utah ma sporo recenzji na YT. Aczkolwiek to recenzje branży,więc myśle że mają dobra marże na tych głośnikach. Ja ogólnie lubię kolumny z dużym basowym więc szkoda że nie mogę ich posłuchac ale mysłe że to fajna alternatywa wśród tysiąca słupkow. Edytowano Wtorek o 22:00 przez Sundin997 Odpisz, cytując
wemlo Napisano wczoraj o 08:01 Autor Napisano wczoraj o 08:01 9 godzin temu, Sundin997 napisał: Ja ogólnie lubię kolumny z dużym basowym więc szkoda że nie mogę ich psłuchac ale mysłe że to fajna alternatywa wśród tysiąca słupkow. Właśnie ciekawe czy to głównie marketing czy rzeczywiście grają dobrze jak na swoją klasę cenową. Ja spróbuję się umówić na odsłuch do salonu w Rzeszowie, aczkolwiek też mam trochę nadzieję że duży woofer robi różnicę. Gdzieś tam w komentarzach wyczytałem że Utah 8 mają problem z rezystującą obudową, ale to trochę większe i mocniejsze zestawy, może w Utah 5 tego nie ma. Odpisz, cytując
Daniel09 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @wemlo jezeli będziesz miał okazję to posłuchaj tych kolumienek z Wiim Amp Ultra , słuchałem taki zestaw i w moim odczuciu to naprawdę ,, fajnie,, gra. Dodam że Wiim po kalibracji pomieszczenia jeszcze bardziej pokazał możliwości Utah 5. Odpisz, cytując
Bodo Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Z tego co pamiętam z użytkowania poprzedniczki, czyli RN 602 to nie dało się łączyć tej Yamahy z bardziej wymagającymi kolumnami bo słabo je kontrolowała. Pamiętam że, kiedy przywiozłem do domu model wyższy na testy czyli RN 803D, zmiana nastąpiła natychmiast. Do 600 trzeba szukać kolumn nie zamulonych o wyższej skuteczności. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu 5 minut temu, Bodo napisał: Z tego co pamiętam z użytkowania poprzedniczki, czyli RN 602 to nie dało się łączyć tej Yamahy z bardziej wymagającymi kolumnami bo słabo je kontrolowała. Pamiętam że, kiedy przywiozłem do domu model wyższy na testy czyli RN 803D, zmiana nastąpiła natychmiast. Do 600 trzeba szukać kolumn nie zamulonych o wyższej skuteczności. Nie mówię o brzmieniu ,ale technicznie 600 podoła utah 5 Odpisz, cytując
Daniel09 Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu @Bodo Piszesz o skuteczność I.L.Utah 5 ? Przecież te kolumny mają jedną z najwyższych skuteczność czyli 94 dB (2.83 V/1 m) Odpisz, cytując
Bodo Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 9 minut temu, Daniel09 napisał: @Bodo Piszesz o skuteczność I.L.Utah 5 ? Przecież te kolumny mają jedną z najwyższych skuteczność czyli 94 dB (2.83 V/1 m) Pisałem ogólnie. Tych najnowszych Indian nie znam, natomiast poprzednie generacje których słuchałem w sklepie miały dla mnie tendencje do grania miśkowatego, a te Yamahy przy cichym graniu spłaszczają dźwięk. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu (edytowany) 6 minut temu, Bodo napisał: Pisałem ogólnie. Tych najnowszych Indian nie znam, natomiast poprzednie generacje których słuchałem w sklepie miały dla mnie tendencje do grania miśkowatego, a te Yamahy przy cichym graniu spłaszczają dźwięk. Spłaszony dzwięk czyli bez masy to zazwyczaj są mało watów. Edytowano 3 minuty temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Recommended Posts