Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 stycznia Napisano 20 stycznia 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No i fajne podejście. Tak, tylko Yamaha ma europejską gwarancję dla serwis. Inni nie. Ale to pewnie kwestia czasu. Bo import z zachodu rośnie z miesiąca na miesiąc. Od 3 lat już naprawiamy. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 stycznia Napisano 21 stycznia Tak wiem, pamiętam bo pisałem o tym na tym forum. Odpisz, cytując
bestnickever Napisano Czwartek o 21:41 Autor Napisano Czwartek o 21:41 Wybór padł na Denon x4800h. Podłączone. Po odsłuchach przez miesiąc jest jak pisaliście - dużo przyjemniejsze wrażenia muzyczne. Lepsza scena, wszystko wyraźniejsze, nie zlewa się w jedno. W kinie aż tak dużej różnicy nie czuję, ale jestem zadowolony. Wszystko podobnie z ustawieniami jak w starym x2700 więc nie było kłopotu. Najpierw robiłem odsłuchy z ręcznymi ustawieniami i był nieźle. Potem pobawiłem się trochę Audyssey. Za pierwszym razem efekt mnie nie zadowolił. Możliwe, że nie do końca prawidłowo ustawiałem mikrofon. Za drugim razem było o wiele lepiej, zrobiłem drobne korekcje głośności i gra tak do teraz. Niedługo zakup umik-1 i przymiarka do dirac live. No i pojawiły się nowe pomysły. Czytając różne wątki zacząłem myśleć o drugim subie. Mam obecnie REL HT 1003 mk1. Czy kupując drugi powinien być taki sam bądź podobny (wielkość, moc)? Zastanawiam się nad SVS SB-1000, Klipsh RP-1000, REL HT-1003 mk2. Jakieś inne sugestie? Na szerokość musi mieć do 43cm ( a najlepiej do 40). Głównie do kina, ale obecnie coraz chętniej i więcej muzyka (już nie tylko słuchawki). Cena do ok. 3000zł. pozdrawiam Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Piątek o 07:06 Napisano Piątek o 07:06 Nie musisz mieć tego samego ale możesz mieć ten sam. Ten amplituner ma niezależne wyjścia subwooferowe. Wiec jeśli podłączysz inny to będzie on osobno kalibrowany. Odpisz, cytując
bestnickever Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu W tym tygodniu jadę posłuchać HT 1205mk2 i czekam na JL d110 do odsłuchu w domu. Zobaczę jak to zagra z 1003 mk1. Jeden i drugi ok. 4k . W jednym ze sklepów zaproponowali sprzedanie 1003 i kupno samego predatora (7tys). Niestety za wielki, 44cm szerokość to max. Odpisz, cytując
lion Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Sam kombinuję czy dołożyć drugiego Rela 1003 czy zastąpić go czymś innym.. U mnie niestety brak niezależnych wyjść na suby. Ostatnio widziałem fajne ceny na elac varro rs500 oraz martin logan dynamo 10 (okolice 4k), ale nie miałem okazji ich oglądać w akcji. Odpisz, cytując
Recommended Posts