zapsu Napisano Czwartek o 14:00 Napisano Czwartek o 14:00 (edytowany) Cześć, aktualnie posiadam zestaw Wiim Amp + kolumny Bang Olufsen Beovox Penta. Zasadniczo jestem zadowolony - muzyka jest bardzo fajna, aczkolwiek widzę przestrzeń do rozmowy. Przyjemnie poprawił się również dźwięk TV (względem głośników TV). Źródło dźwięku do Tidal oraz iPhone (poprzez AirPlay). Rozważam gramofon. Rozważam pójście o krok dalej w zakresie muzyki i kina TV poprzez zakup amplitunera który lepiej zagra muzycznie oraz pozwoli na podłączenie bezprzewodowo tylne głośniki (+ ewentualnie centralny i/lub subwoofer). W związku z powyższym podjąłem poszukiwania następcy Wiim Amp. Po analizie opcji na stole została: - YAMAHA MusicCast RX-V6A do której podłączę Bang Olufsen Beovox Penta oraz 2x Yamaha MusicCast 20, - Denon Home Amp do którego podłączę Bang Olufsen Beovox Penta oraz 2x Denon Home 150. Proszę o Waszą opinię na temat przestawionej powyżej konfiguracji. Jeżeli dostrzegacie jakaś alternatywę, będę wdzięczny za informację. To na czym mi zależy: - solidne stereo, - dźwięk przestrzenny z tylnymi głośnikami bezprzewodowymi aby poprawić TV, - AirPlay2. Ze względu na dźwięk przestrzenny odrzuciłem Sonos Amp, Bluesound POWERNODE. Zestaw gra w salonie (40m2) połączonym z jadalnią (11m2) i kuchnią (15m2). Pozdrawiam Łukasz Edytowano Czwartek o 14:04 przez zapsu Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 14:42 Napisano Czwartek o 14:42 Denon Home Amp to nie jest urzadzenie do kina domowego. Sam fakt podłączenia dodatkowych głośników nie oznacza, że będzie poprawnie dekodował formaty wielokanałowe. Odpisz, cytując
zapsu Napisano Czwartek o 15:38 Autor Napisano Czwartek o 15:38 (edytowany) 56 minut temu, PanKlor napisał: Denon Home Amp to nie jest urzadzenie do kina domowego. Sam fakt podłączenia dodatkowych głośników nie oznacza, że będzie poprawnie dekodował formaty wielokanałowe. W takim razie wypada z listy. Zostaje Yamaha, bądź inne urządzenia w budżecie Denona czyli 3,5k PLN. Edytowano Czwartek o 15:39 przez zapsu Odpisz, cytując
Recommended Posts