Butler Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja bym nie widział tu audio tylko huśtawkę Akurat miałem styczność i wkład w produkcję svving więc wiem co mówię https://www.instagram.com/reel/DUIebgxDOWS/ https://www.svvving.com/ Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Dnia 14.01.2026 o 19:09, Gray napisał: Cześć czy mógłby ktoś pomóc z doborem kina domowego do salonu z antresolą ? Mam ogromna kabature pomieszczenia więc zdaję sobie sprawę z problemów akustycznych lecz jak to ugryźć ? Wystarczy mi klipsch rp 8000f 5.1 z 12cslowym subem? Jak rozkminić tylne głośniki które muszę powiesić na wysokości 2,5m? Lepsze będzie 5.1 czy 5.1.2 ? Kabature to ok 125m3 powierzchnia pokoju 28m2 No Stary projekt masz piękny .Zazdroszczę... Skoro już te kable masz powyciągane to inaczej tego nie ugryziesz. Nie dawaj surround na belce i antresoli to zły pomysł.Ja bym zastosował standy lub jakąś komodę za kanapą i tam umieścił surround w jej blacie. ,bijące w górę Atmos jeśli będzie to właśnie na belce międzyokiennej i antresoli.Skierowane na kanapę.Ja bym się nawet na 4 atmosy pokusił .Wówczas dwa w linii frontów i dwa w linii surround. ALE wszystkie skierowane na sofę. Tak to widzę 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez Gmow1977 1 Odpisz, cytując
Gray Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, Gmow1977 napisał: No Stary projekt masz piękny .Zazdroszczę... Skoro już te kable masz powyciągane to inaczej tego nie ugryziesz. Nie dawaj surround na belce i antresoli to zły pomysł.Ja bym zastosował standy lub jakąś komodę za kanapą i tam umieścił surround w jej blacie. ,bijące w górę Atmos jeśli będzie to właśnie na belce międzyokiennej i antresoli.Skierowane na kanapę.Ja bym się nawet na 4 atmosy pokusił .Wówczas dwa w linii frontów i dwa w linii surround. ALE wszystkie skierowane na sofę. Tak to widzę 😉 Podziękował tak to spróbuję ugryźć technikarium generalnie zaleciło zrobić mi praktycznie to samo co Ty z tym że uświadomili mnie że 14-16tys to kupię co najwyżej wzmacniacz i centralny 😂 wiec czekam teraz na polecenie przez nich sprzętu , twierdzą że przy tej kubaturze i zamontowaniu kilku wygłuszeni zestaw wyjdzie mnie plus minus 40tys więc muszę trochę popracować żeby to kupić 🤭 Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 1 godzinę temu, Gray napisał: 14-16tys to kupię co najwyżej wzmacniacz i centralny To i tak optymistycznie do tego podeszli. Bierz coś z Dirac.Onkyo ponoć dobrze się lubi z Klipsch. Do tego dużego suba, a najlepiej dwa.W kinie suby są najważniejsze.Dzięki nim jesteś bardziej elastyczny w ustawieniu i korekcji akustycznej łatwiej sobie poradzić z pomieszczeniem. Pamiętaj aby przewidzieć też gniazdko i kabel na tylnej części salonu(okolice kuchni).I nie daj się namówić na jakieś pierdziawki do atmosów.Jakieś minixy z głośniczkiem wielkości kurzego jajka.One nie dadzą rady w takim pomieszczeniu.Tu muszą być pełnoprawne kolumny nastawki albo jakieś podstawkowe . Głośniki koaxialne grają bardziej punktowo. Wydaje mi się, że u ciebie spełnią swoje zadanie. I radzę nie oszczędzać na sprzęcie zgodnie z mottem: "Jestem za biedny ,żeby kupować dwa razy" Powodzenia😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts