Butler Napisano wczoraj o 15:36 Napisano wczoraj o 15:36 Ja bym nie widział tu audio tylko huśtawkę Akurat miałem styczność i wkład w produkcję svving więc wiem co mówię https://www.instagram.com/reel/DUIebgxDOWS/ https://www.svvving.com/ Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano wczoraj o 18:12 Napisano wczoraj o 18:12 (edytowany) Dnia 14.01.2026 o 19:09, Gray napisał: Cześć czy mógłby ktoś pomóc z doborem kina domowego do salonu z antresolą ? Mam ogromna kabature pomieszczenia więc zdaję sobie sprawę z problemów akustycznych lecz jak to ugryźć ? Wystarczy mi klipsch rp 8000f 5.1 z 12cslowym subem? Jak rozkminić tylne głośniki które muszę powiesić na wysokości 2,5m? Lepsze będzie 5.1 czy 5.1.2 ? Kabature to ok 125m3 powierzchnia pokoju 28m2 No Stary projekt masz piękny .Zazdroszczę... Skoro już te kable masz powyciągane to inaczej tego nie ugryziesz. Nie dawaj surround na belce i antresoli to zły pomysł.Ja bym zastosował standy lub jakąś komodę za kanapą i tam umieścił surround w jej blacie. ,bijące w górę Atmos jeśli będzie to właśnie na belce międzyokiennej i antresoli.Skierowane na kanapę.Ja bym się nawet na 4 atmosy pokusił .Wówczas dwa w linii frontów i dwa w linii surround. ALE wszystkie skierowane na sofę. Tak to widzę 😉 Edytowano wczoraj o 18:13 przez Gmow1977 2 Odpisz, cytując
Gray Napisano wczoraj o 18:27 Autor Napisano wczoraj o 18:27 14 minut temu, Gmow1977 napisał: No Stary projekt masz piękny .Zazdroszczę... Skoro już te kable masz powyciągane to inaczej tego nie ugryziesz. Nie dawaj surround na belce i antresoli to zły pomysł.Ja bym zastosował standy lub jakąś komodę za kanapą i tam umieścił surround w jej blacie. ,bijące w górę Atmos jeśli będzie to właśnie na belce międzyokiennej i antresoli.Skierowane na kanapę.Ja bym się nawet na 4 atmosy pokusił .Wówczas dwa w linii frontów i dwa w linii surround. ALE wszystkie skierowane na sofę. Tak to widzę 😉 Podziękował tak to spróbuję ugryźć technikarium generalnie zaleciło zrobić mi praktycznie to samo co Ty z tym że uświadomili mnie że 14-16tys to kupię co najwyżej wzmacniacz i centralny 😂 wiec czekam teraz na polecenie przez nich sprzętu , twierdzą że przy tej kubaturze i zamontowaniu kilku wygłuszeni zestaw wyjdzie mnie plus minus 40tys więc muszę trochę popracować żeby to kupić 🤭 Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Gray napisał: 14-16tys to kupię co najwyżej wzmacniacz i centralny To i tak optymistycznie do tego podeszli. Bierz coś z Dirac.Onkyo ponoć dobrze się lubi z Klipsch. Do tego dużego suba, a najlepiej dwa.W kinie suby są najważniejsze.Dzięki nim jesteś bardziej elastyczny w ustawieniu i korekcji akustycznej łatwiej sobie poradzić z pomieszczeniem. Pamiętaj aby przewidzieć też gniazdko i kabel na tylnej części salonu(okolice kuchni).I nie daj się namówić na jakieś pierdziawki do atmosów.Jakieś minixy z głośniczkiem wielkości kurzego jajka.One nie dadzą rady w takim pomieszczeniu.Tu muszą być pełnoprawne kolumny nastawki albo jakieś podstawkowe . Głośniki koaxialne grają bardziej punktowo. Wydaje mi się, że u ciebie spełnią swoje zadanie. I radzę nie oszczędzać na sprzęcie zgodnie z mottem: "Jestem za biedny ,żeby kupować dwa razy" Powodzenia😉 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 16 godzin temu, Gray napisał: Mycie tych okien trwa ok 10min i robi to za Ciebie robot malowanie sufitów trwało ok 30min pistoletem malowanie ścian ok 1,5h wałkiem z teleskopem No , to mogę tylko życzyć powodzenia Odpisz, cytując
Gray Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 godzin temu, maciek72 napisał: No , to mogę tylko życzyć powodzenia Ale w czym powodzenia ? Mówię ci jak to wygląda 🫠 od 6mieisecy robi to robot za mnie więc rozumiem że mieszkasz e jaskini bo po co ci okna które są wyższe niż twoja noga lecz generalnie twoja opinia jest kompletnie nieistotna i nie liczy się z nią nikt oprócz ciebie 🫠 Edytowano 1 godzinę temu przez Gray Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Napisz czy masz spory pogłos. Ogólnie, jakie masz wrażenia dźwiękowe w codziennym użytkowaniu. Bez problemu porozumiewasz się (echo) z domownikami? W jakikolwiek sposób akustycznie próbowałeś ogarnąć tą przestrzeń? Jak dla mnie mógłbyś fajne tu zrobić kino, ale jeśli to ma wyglądać tak że wrzucasz sprzęt do tego co widzę na fotce (jedynie wykończone farbą) to ja mówię nie. WIELKIE NIE. Nie, ponieważ obawiam się że mógłbyś być bardzo rozczarowany rezultatem, niezależnie od tego jakie kolumny i elektronikę być władował. Odpisz, cytując
Recommended Posts