pierun Napisano 13 maja 2009 Udostępnij Napisano 13 maja 2009 WitamMam głośniki z takiego kina domowego http://www.maximedia.pl/?c=kino_domowe&p=samsung_ht_tp33Zdjęcia końcówek kabli http://wyslijto.pl/files/pre_download/eh9ggh025aChciałbym podłączyć te głośniki do mojego komputera... Szukałem w googlach trochę no ale nie wiem do końca... mianowicie 1) nie wiem czy istnieje taka przejściówka?2) jeśli brak takiej przejściówki to mam kupić jakiś wzmacniacz i do niego podłączyć głośniki a później do kompa?3) albo lepiej kupić jakąś kartę muzyczną do kompa i jakoś tak to połączyć?4) może coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Komputer musisz podłączyć pod amplituner, podłączenie zamych głośników do kompa nie ma sensu, bo pominiesz sekcję wzmocnienia i nie będzie (będzie bardzo bardzo cicho) dźwięku. Z tego co widać masz wejście OPTICAL w ampie, więc jeśli chcesz mieć cały dźwięk przestrzenny z PCta to musisz je wykorzystać, jednak jak trzeba ci tylko stereo to wepnij się pod zwykłego AUXa. Nie wiem jaką masz kartę dźwiękową jeśli integręto za pewne nie ma ona wyjścia OPTICAL, więc pozostaje ci tylko stereo -------------------------------------------Czy ty masz same głośniki ??? Bo troszkę się zgubiłem, jesli tak to musisz kupić amplituner, który je zasili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierun Napisano 19 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2009 Mam cale kino domowe, ale chcialbym tylko same glosniki podlaczyc do kompa, a kino pozostawic przy tv. Wiec musialbym kupic karte dzwiekowa i amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 maja 2009 Udostępnij Napisano 19 maja 2009 Samych głośników się nie da. Czy jakoś nie jasno napisałem wcześniej? Bez sekcji wzmocnienia nic ci nie zagra, musisz mieć amplituner/wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts