Doli Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam wszystkich, chciał bym wyposażyć mój salon w jakieś kolumny podłogowe które poradzą sobie w 50m^ salon połączony z kuchnią. Generalnie z nastawieniem na odsłuch muzyki niż filmy, muzyka różna lubię poprostu wszystko od jazzu, przez rock aż po muzykę klubową. Obecnie posiadam w salonie zestaw kina domowego H/K z ampli avr 160 i głośnikami Hkts11 bodajże. W drugim pokoju odsłuchowym posiadam zestaw kef q750 + magnat mr780, i ten zestaw jak najbardziej odpowiada moim wymaganiom brzmieniowym, lubię ciepły styl grania, chociaż trochę bardziej efektowny też nie będzie problemem. Jeśli chodzi o napęd to narazie będzie to avr160 ale z czasem może wpadnie coś innego. Salon ciężki jeśli chodzi o akustykę bo basu było mało z np. Kef q750 z magnatem, kiedyś altusy 300 z Pioneerem a 77x też tak sobie. Obecnie w zestawie jest zmieniony sub na klipsch r115sw i jest bardzo fajnie, ale reszta pasma kuleje strasznie. Dlatego chciał bym kupić kolumny podłogowe które dadzą wystarczająco basu i będą dość muzykalne żeby może nawet wyeliminować (choć niekoniecznie) suba ze stereo. Budżet do 5 tyś ewentualnie jeśli będzie warto to coś się dołoży. Z czasem pewnie napęd się zmieni bo wiem że w tej chwili to nic nadzwyczajnego Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przykładowo: Heco Aurora 700 / 1000. Fyne Audio F502 - trochę ponad budżet. Odpisz, cytując
Doli Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 52 minuty temu, Tweeter2016 napisał: Przykładowo: Heco Aurora 700 / 1000. Fyne Audio F502 - trochę ponad budżet. Jestem w stanie dołożyć jeśli ma to wpłynąć znacząco w efekt oncowy, dzięki za propozycję Edytowano 1 godzinę temu przez Doli Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Nie wiem czy spełnią oczekiwania, ale to niezłe kolumny w swojej cenie. Odpisz, cytując
Recommended Posts