Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Gregorrro mam takie pytanie do Ciebie, bo jak zrozumiałem z różnych wątków, szukałeś podstawkowych kolumn, jak widać wybrałeś Epicony 2. Czy miałeś okazję je porównać do Rubiconów 2? Interesują mnie właśnie takie skrajnie subiektywne opinie, a nie te pierdoły z testów i recenzji. Jedną taką opinię znam już od Maćka, może masz swoją na ten temat, byłbym zobowiązany.

Napisano
5 minut temu, maciek72 napisał:

Ciekawa oferta Dali Epicon 2 i orginalne podstawki 

Z przesyłką 13k

https://ebay.us/m/o4djdw

Oferta ciekawa, a jakże! Ale kolejne standy?!, jeszcze tych Twoich nie odesłałem 😬, poza tym epicony za bardzo się rzucają w oczy kształtem, więc zostaną natychmiast dostrzeżone przez moje domowniczki, co zapewne wywoła wiele zupełnie niepotrzebnych pytań...😉😁😅. No ale staram się jak szachista - myśleć kilka ruchów do przodu, epicony jeśli już, to za jakiś troszkę dłuższy czas.... może. Jeżeli one po prostu "rozwijają" brzmienie rubiconów, to jestem za. 

Napisano
55 minut temu, BlaBla napisał:

@Gregorrro mam takie pytanie do Ciebie, bo jak zrozumiałem z różnych wątków, szukałeś podstawkowych kolumn, jak widać wybrałeś Epicony 2. Czy miałeś okazję je porównać do Rubiconów 2? Interesują mnie właśnie takie skrajnie subiektywne opinie, a nie te pierdoły z testów i recenzji. Jedną taką opinię znam już od Maćka, może masz swoją na ten temat, byłbym zobowiązany.

Słuchałem tylko Rubiconów 2 i Rubikore 2. Dla mnie Rubicon lepszy od Rubikore. A Epicona w ogóle jeszcze nie słuchałem bo czekam na przesyłkę. Wziąłem je w ciemno bo cena była bardzo dobra. Jak bardzo nie podejdą to sprzedam najwyżej. 

Napisano
5 minut temu, Gregorrro napisał:

Słuchałem tylko Rubiconów 2 i Rubikore 2. Dla mnie Rubicon lepszy od Rubikore. A Epicona w ogóle jeszcze nie słuchałem bo czekam na przesyłkę. Wziąłem je w ciemno bo cena była bardzo dobra. Jak bardzo nie podejdą to sprzedam najwyżej. 

dzięki, jak już posłuchasz to napisz coś, bom ciekaw niezmiernie. Pozdrawiam

Napisano
1 minutę temu, BlaBla napisał:

dzięki, jak już posłuchasz to napisz coś, bom ciekaw niezmiernie. Pozdrawiam

Ale polecam jeszcze ATC SCM 19 w sumie SCM 11 też. Wczoraj byłem na odsłuchu i to jest naprawdę niezłe... Na pewno lepsze od Dali Rubicona/Sonetto II/ Focala Arii (chociaż to trochę niższa półka cenowa)/ R3 meta. Ja muszę zmienić jeszcze w salonie podłogówki na podstawki więc pewnie będę brał te ATC, ale najpierw musze sprzedać podłogówki bo trochę za bardzo się rozpędziłem z zakupami ostatnimi dniami :D 

Napisano
1 minutę temu, cymes napisał:

@Gregorrro możesz napisać na czym polega lepszość SCM19 i w towarzystwie jakiej elwktroniki ?

Moim zdaniem super scena chodź w Rubicon 2 była też super, idealne dla mnie wyważenie dźwięku, niczego nie brakuje niczego nie jest za dużo, duża szczegółowość, separacja instrumentów (w Dali moim zdaniem delikatnie za dużo góry, a w Sonetto/R3 meta trochę za ciemno i trochę za bardzo zlane wszystko. Wszystko było podpięte pod Supernaita 3.