Janick Napisano 29 stycznia Napisano 29 stycznia Witam, Jako fan filmów i kina zdecydowałem się kontynuować przygodę przerwaną wiele lat temu i powiększać kolekcję DVD, Blue Ray. Zakupiłem Panasonica UB820EGK ze względu na opinie. Szukałem czegoś do 2000 zł a wybór nie był zbyt wielki. Po podłączeniu i włączeniu sprzętu zauważyłem, że słychać coś jakby bzyczenie delikatne. Nieustannie. Mówię tutaj o pracy bez żadnej płyty. Troszkę to słychać kiedy jest jakaś cicha scena np. Pytanie czy to normalne czy raczej nie powinno być żadnego dźwięku? Już nie pamiętam jak to było z moim starym DVD... Zastanawiam się czy go nie wymienić bądź zwrócić. Będę wdzięczy za info od posiadaczy tego modelu, jak to u was wygląda? Dzięki! Janick PS: jak cos mogę spróbować nagrać krótki film jak to brzmi i gdzieś wrzucić. Odpisz, cytując
burz Napisano 1 lutego Napisano 1 lutego (edytowany) U mnie cisza absolutna. Sprobuj może wtyczkę zasilania włożyć odwrotnie, czyli zamienić piny. Albo wręcz do innego gniazdka. Jeśli nie pomoże, to reklamuj. Edytowano 1 lutego przez burz Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 lutego Napisano 1 lutego Dnia 29.01.2026 o 19:32, Janick napisał: UB820EGK Aktywne chłodzenie - wentylator. Ale zdarzają się też przypadki z coil whine (piszczące cewki). Na Reddicie jest mnóstwo tematów o tym modelu. https://www.reddit.com/r/4kbluray/comments/1pe6d03/just_got_my_ub820_very_noticeable_humnoise_coming/ https://www.reddit.com/r/4kbluray/comments/z8sv7o/noisy_panasonic_ub820/ Odpisz, cytując
samwi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 30.01.2026 o 00:02, Janick napisał: Witam, Jako fan filmów i kina zdecydowałem się kontynuować przygodę przerwaną wiele lat temu i powiększać kolekcję DVD, Blue Ray. Zakupiłem Panasonica UB820EGK ze względu na opinie. Szukałem czegoś do 2000 zł a wybór nie był zbyt wielki. Po podłączeniu i włączeniu sprzętu zauważyłem, że słychać coś jakby bzyczenie delikatne. Nieustannie. Mówię tutaj o pracy bez żadnej płyty. Troszkę to słychać kiedy jest jakaś cicha scena np. Pytanie czy to normalne czy raczej nie powinno być żadnego dźwięku? Już nie pamiętam jak to było z moim starym DVD... Zastanawiam się czy go nie wymienić bądź zwrócić. Będę wdzięczy za info od posiadaczy tego modelu, jak to u was wygląda? Dzięki! Janick PS: jak cos mogę spróbować nagrać krótki film jak to brzmi i gdzieś wrzucić. Witaj! W przypadku odtwarzaczy takich jak Panasonic UB820EGK, drobne dźwięki, jak bzyczenie, mogą występować i zazwyczaj są efektem pracy wentylatora lub urządzenia chłodzącego. Wiele nowoczesnych odtwarzaczy ma wbudowane systemy chłodzenia, które mogą generować delikatne szumy, zwłaszcza w cichych momentach filmu. Jeśli dźwięk nie jest głośny ani nie ma innych problemów z jakością obrazu lub dźwięku, to najprawdopodobniej jest to normalne. Jeśli jednak hałas jest dokuczliwy, warto sprawdzić, czy odtwarzacz jest dobrze ustawiony i czy nie ma problemów z wentylacją. Jeśli dźwięk jest naprawdę irytujący, rozważ zwrot lub wymianę. Możesz także nagrać dźwięk i sprawdzić opinie innych użytkowników tego modelu. Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Recommended Posts