dejv02 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witam, może zacznę od początku, od około półtora tygodnia zaopatrzyłem się w zestaw Denona DRA 800H wraz z Heco Aurora 700, otóż nie będę owijał w bawełnę jednego dnia podgłośniłem zbyt gwałtownie na dużą głośność i po chwili było słychać trzaśnięcie w lewej kolumnie, i amplituner się wyłączył. Amplituner zawiozłem do serwisu niedawno go odebrałem podłączyłem kolumny i słyszę tylko że z lewej kolumny grają tylko 2 głośniki niskotonowe a w prawym wszystko ok. Po sprawdzałem wszystkie końcówki czy są dobrze podłączone itd. Stwierdziłem że spróbuję ( tak jak na zdjęciu ) podłączyć może do wejść od górnej strony i zaczęły grać wysoki głośnik oraz średniotonowy głośnik. Czy ktoś może byłby w stanie pomóc co się mogło stać ? Jak na zdjęciu widać jak kolumna byla podłączona pod dolne to grały same 2 niskotonowe a jak górne to same wysokie i średnie. Jeżeli to nie ten dział, najmocniej przepraszam. Odpisz, cytując
Electromic Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu W pierwszej kolejności sprawdź czy zworki są dobrze dokręcone . Odpisz, cytując
dejv02 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Electromic napisał: W pierwszej kolejności sprawdź czy zworki są dobrze dokręcone . Ogólnie to wygląda tak, że zworki mam na maxa dokręcone i dociśnięte, teraz jak podłączyłem od nowa wszystko jeszcze raz to kolumna gra normalnie, lecz co jakiś czas sprawdzam czy przypadkiem te bolce sie nie odkręcają pod wpływem drgań kolumny, opłaca się np dokupić końcówki słynne "bananki" do kabla dźwiękowego i to podłączyć za pomocą tych końcówek? Odpisz, cytując
Electromic Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wymień te blaszki na niewielkie odcinki kabla głośnikowego i dobrze dokręć, to powinno w zupełności wystarczyć. Blaszki lubią się poluzować. Banany też można zastosować, co kto woli. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts