Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 godzin temu, kaczadupa napisał:

Dla mnie te Meziaki (Poet) są śliczne ale osobiście zadowolę się modelem 105 AER, które są mniej śliczne. 

Może się okazać, iż one wszystkie są śliczne tylko na fotkach, jak wszystko w necie... 😉. Meze 109 to śliczności, a w realu jakoś to inaczej wygląda... Szlachetne drzewo orzechowe obrabiane 45 dni... wygląda jednak jak tani plastik. Słowo - gdybym nie wiedział, że to drewno, nie wpadłbym na to. 

9 godzin temu, sonique napisał:

Ja tam lubię dynamiczne. Ten dźwięk i jego naleciałości w pozytywnym tego słowa znaczeniu, jest nie do podrobienia. Przynajmniej w jazzie - a tego słucham w 90%.

Ma miejsce chyba jakaś fetyszyzacja planarów, tak jakby były gwarancją najlepszego brzmienia. No może tak - ale nie dla mnie. Po przygodzie z Audeze wracam definitywnie do dynamików ale czy kolejnymi będą Meze 109 to nie wiem.

Napisano
1 minutę temu, BlaBla napisał:

Słowo - gdybym nie wiedział, że to drewno, nie wpadłbym na to. 

9 godzin temu, sonique napisał:

Rozumiem.

Bardzo czekam na Twoje wrażenia co do samego brzmienia. Wolę zagrać bezpiecznie i kupić 105 AER ale… czekam na Twój opis brzmienia 109.