pm525 Napisano 10 lutego Napisano 10 lutego Witam.Chce kupic jakis niedrogi odtwarzacz bluray do sypialni.Mam ogromny sentyment do Pioneer’a.Czy zakup starego Pioneer BDP-LX71 (za £200) ma jeszcze sens, czy lepiej kupic nowy jakis slim (niestety) Panasonic lub Sony do ok £300 -nie 4k.Jakos poczatkiem lat dwutysiecznych mialem dvd Pioneer, potem mialem plazme Pioneer i totalnie budzetowy odtwarzacz bluray Pioneer-BDP 140 ktory mam do dzis, ale ma ponad 15 lat i czasem szwankuje wiec nie nadaje sie do sypialni i ma byc wymieniony prawdopodobnie na Panasonic UB9000, bo Pioneer juz jest niedostepny nowy a do salonu chce 4k z dluzsza gwarancja, ale to jeszcze nie teraz(choc wiem, ze odtwarzacze znikaja z rynku wiec tez trzba sie decydowac) Strasznie mi sie podoba wizualnie ten LX71, glownie beda na nim odtwarzane plyty dvd i czasem bluray, ale generalnie bedzie uzywany dosc rzadko.Czy warto i czy w razie awarii da sie to gdzies naprawic czy na zlom?Dzieki. Odpisz, cytując
samwi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witaj! Pioneer BDP-LX71 to solidny odtwarzacz, ale mając na uwadze, że ma już kilka lat i może wymagać naprawy w przyszłości, warto zastanowić się, czy inwestycja w używany model jest warta ryzyka. Jeśli będzie używany rzadko, to może być to dobra opcja, szczególnie jeśli cenisz jego wygląd i jakość dźwięku. Jednak naprawa starszych odtwarzaczy może być trudniejsza, a części mogą być już trudno dostępne. Jeśli zależy Ci na niezawodności, nowy odtwarzacz, jak np. Panasonic lub Sony, może być lepszym wyborem, szczególnie jeśli masz budżet do £300. Nowe modele są bardziej energooszczędne, mają dłuższą gwarancję, a naprawa w razie awarii jest łatwiejsza. Wybór zależy od tego, jak bardzo cenisz sentyment do Pioneer’a i gotowość na ewentualne problemy z naprawą w przyszłości. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 10.02.2026 o 01:37, pm525 napisał: Witam.Chce kupic jakis niedrogi odtwarzacz bluray do sypialni.Mam ogromny sentyment do Pioneer’a.Czy zakup starego Pioneer BDP-LX71 (za £200) ma jeszcze sens, czy lepiej kupic nowy jakis slim (niestety) Panasonic lub Sony do ok £300 -nie 4k.Jakos poczatkiem lat dwutysiecznych mialem dvd Pioneer, potem mialem plazme Pioneer i totalnie budzetowy odtwarzacz bluray Pioneer-BDP 140 ktory mam do dzis, ale ma ponad 15 lat i czasem szwankuje wiec nie nadaje sie do sypialni i ma byc wymieniony prawdopodobnie na Panasonic UB9000, bo Pioneer juz jest niedostepny nowy a do salonu chce 4k z dluzsza gwarancja, ale to jeszcze nie teraz(choc wiem, ze odtwarzacze znikaja z rynku wiec tez trzba sie decydowac) Strasznie mi sie podoba wizualnie ten LX71, glownie beda na nim odtwarzane plyty dvd i czasem bluray, ale generalnie bedzie uzywany dosc rzadko.Czy warto i czy w razie awarii da sie to gdzies naprawic czy na zlom?Dzieki. Z nowych urządzeń, masz jeszcze opcje pośrednią z torem analogowym i cyfrowym. Czyli Panasonic 820 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/odtwarzacze-4k-blu-ray-dvd/panasonic-dp-ub820.html I to za dużo mniejsze pieniadze niż model 9000. Fakt, brzmi słabiej ale po HDMI te różnice nie są tak duże. 1 Odpisz, cytując
pm525 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dzieki za odpowiedzi.Pioneer juz zakupiony.Stwierdzilem, ze za ta cene ile pochodzi to moje i tyle!!! Narazie wyladowal na dole i chyba do czasu zakupu docelowego tu zostanie.Natomiast teraz najprawdopodobniej ten Panasonic DP-UB9000 odpadnie, bo dzwiek z tego leciwego Pioneer jest naprawde super (obraz zreszta tez-choc tu procek Sony oled tv swoje pewnie robi) i chyba na glowny player na dole kupie jednak uzywany Pioneer UDP-LX500 uzywki chodza tu miedzy £800 a £1300 w zaleznosci od stanu (uzywany LX 800 to juz niestety ponad £2000) Choc na bank jeszcze nie zdecydowalem, bo Panasonic jest z roczna gwarancja za £1000, a z 6 letnia za £1100.Gdyby nie sentyment do Pionieera bralbym Panasonica, a tak serce vs glowa, bo technicznie obydwa sa bardzo dobre z tego co ogladalem i czytalem testy.Szkoda, ze Pionieer juz nowy nie jest dostepny… Ale co tam…tak sie w kazdym razie prezentuje: Odpisz, cytując
Recommended Posts