Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, od kilku lat używam głośników aktywnych Microlab B77 podłączonych do PC. Przyszła jednak pora na nowe... i nie, nie że się zepsuły, zużyły albo coś z tych rzeczy - po prostu nadszedł czas na upgrade. Zrobiłem mały research i wybrałem sobie wstępnie Edifier R2750DB. Wydaje mi się, że między nimi a moimi aktualnymi będzie ogromna różnica dźwięku... choć może jednak nie? Nie dlatego, że używam Realtek ALC1220, nie najgorszej zintegrowanej ale jednak zintegrowanej. Pomyślałem zatem, że chyba trzeba będzie niewielkiego... a może większego... DAC do tego, jak uważacie? Co byście mi w tej kwestii zaproponowali?

Napisano

EDIT:

Po przeanalizowaniu filmów na YT stwierdzam, że EDIFIER R2750DB będą dla mnie zbyt duże i raczej nie ma szans aby wszystko ładnie zmieściło się na moim blacie roboczym mojego biurka z IKEI - 
https://www.ikea.com/pl/pl/p/utespelare-biurko-gamingowe-czarny-80507627/

(a ma jeszcze na nim, obok tych Microlabów B77: monitor G32QC, klawiaturę G213, drukarkę L3251 i Lenovo 14' - a trzeba jeszcze trochę miejsca ro pracy/zabawy/nauki etc :E)

Trzeba mi coś mniejszego, po prostu.

• 2 weeks later...
Napisano
3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

od AudioPro i Elac

AudioPro nie ma możliwości podłączenia woofera, co nie jest atutem. Nie widzę też tego głośnika w formie "dziury"... bass-reflex...  
Chyba zdecyduję się na Edifier R1855DB, szczególnie że tylko jednak para 2x cinch in w w/w głośnikach nie zachęca. No i budżet nie pozwala na tak drogi sprzxęt, jaki zaproponowałeś.

Napisano
1 godzinę temu, Igorrodz napisał:

AudioPro nie ma możliwości podłączenia woofera, co nie jest atutem. Nie widzę też tego głośnika w formie "dziury"... bass-reflex...  
Chyba zdecyduję się na Edifier R1855DB, szczególnie że tylko jednak para 2x cinch in w w/w głośnikach nie zachęca. No i budżet nie pozwala na tak drogi sprzxęt, jaki zaproponowałeś.

AudioPro ma możliwość podłączenia subwoofera, jest z tyłu sub out.

Jest również bass-reflex w formie prostokątu - ale to akurat nie jest jakiś istotny element.

9980b50c-2d1f-42d5-976e-706231f9014b_i-audio-pro-a28-czarny.webp