Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czołem. Chce skompletować swoje pierwsze porządne audio, wcześniej tylko głośniki komputerowe. Pokój mam 10m2, głównie słucham bluesa, metalu, reggae, czasem coś elektronicznego też wleci, tak wiem duża różnorodność 😅. Słucham głównie przez Spotify, ale przyszłości na pewno zainwestuję w gramofon. Rozglądam się trochę po portalach ale tyle tego jest że nie wiem co wybrać, budżet mam około 3k, jeśli komuś będzie chciało się doradzić to będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam 😁

Edytowano przez Ernest
Napisano (edytowany)

Jest tego mnóstwo, masz rację. Biorąc pod uwagę twój budżet i wielkość pokoju proponuję kolumny podstawkowe. Nie wiem czy chcesz jakiś wzmacniacz „pełnoprawny” tzn standardowych rozmiarów czy wolałbyś mały klocek klasy D np Loxjie a40 z wbudowanym DACiem i przedwzmacniaczem gramofonowym. Trzeba od czegoś zacząć. Kolumny mają być mega detaliczne, szczegółowe czy bardziej cieplejsze? Jak u Ciebie to będzie stało? Jak z akustyką pomieszczenia? Pytań jest wiele ale im więcej się od ciebie dowiemy tym bardziej trafimy z propozycjami. 

Edytowano przez Artur Charicki