Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Szukam zestawu jak w/w. Dac może być jako dongle  z przynajmniej  fizycznym podgłośnieniem,  jak  i klasycznie stacjonarny, choć  będę używał tylko stacjonarnie podłączając pod laptop.  Chciałbym tylko bez zasilacza, bo denerwują mnie dodatkowe, ciągnące się  kable.  Dac/amp ma być energetyczny, neutralny, aby nie zmieniał barwy słuchawek a wyciągał z nich wszystko co najlepsze, więc bardziej uniwersalny. Bluetooth czy podbicie basu przyciskiem także mile widziane, choć nie jest to wyznacznikiem.  Oczywiście dobrze żeby miał zapas mocy i napędził większość dostępnych słuchawek.

Słuchawki. Czy są budżetowe wokółuszne otwarte  grające podobnie jak stare Shure SRH840, bo takie po odsłuchu w salonie kiedyś  mi się podobały? Lubię barwę naturalną,  y energetyczną, jeżeli już jakieś lekkie odchylenie, to bliżej w stronę delikatnie jaśniejszych niż ciemnych zamulonych,  z wyraźnym basem, ale nie przytłaczającym.  Średnica wyraźna, nie oddalona. Nie lubię sybilantów i syczenia, choć góra powinna być emocjonalna.  Jeżeli otwarte, to lekkie, przestrzenne. Dlaczego otwarte? Nigdy nie miałem, nie słuchałem a może fajnie połączyć zalety otwartych z fajnym  basem jak w zamkniętych? Wydobywający się dźwięk na zewnątrz nie robi żadnego problemu. Chyba że ciężko o budżetowe z takim połączeniem.  Solidne wykonanie i wyygoda też jest ważne, bo Shure 840 nie popisuje się pod tym względem.

Budżet ograniczony, ale nie sztywny i nie chce wydawać 3 razy więcej za coś, gdzie różnice są bardzo minimalne, więc dobry stosunek jakość/cena.

Bez różnicy, czy zakupy z Polski, czy z za wielkiego muru.

Z góry dziękuje za ewentualne propozycje.

Edytowano przez morfeusz
Napisano

Cześć :) Napisałeś, że budżet jest ograniczony, ale jak bardzo? Opcji w świecie słuchawek jest od groma, bo co chwilę jest nowy model i wrato rozważyć wiele różnych rozwiązań. Nie chciałbym jednak listować ich w ciemno w zbyt niskim lub wysokim przedziale cenowym :)