Hadzbe Napisano 26 maja 2009 Udostępnij Napisano 26 maja 2009 Witam:)niedawno pisalem do was w sprawie amplitunera i kolumn:)juz zakupilem YAMAHA RX- V795A RDS podlaczona kablem Coaxialnym KLOTZ DO PC oraz kolumny MAGNAT MONITOR SUPREME 1000:)i teraz pytanie.... JAKIE KUPIC KABLE DO GLOSNIKOW???CHODZI MI O TO JAKI PROFIL I PROSZE O OFERTY Z ALLEGRO:) oczywiscie nie jakies super drogie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol83 Napisano 26 maja 2009 Udostępnij Napisano 26 maja 2009 Kable to w dużym stopniu indywidualna sprawa... podobnie jak wybór sprzętu audio. Jednemu coś się w sprzęcie spodoba bardziej, innemu mniej.Od siebie polecam kabel ProCab ls25 - jest moim zdaniem w miarę uniwersalny i przy budżetowym sprzęcie nie będzie słabym ogniwem. http://www.allegro.pl/item638371898_procab...y_on_stage.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 maja 2009 Udostępnij Napisano 26 maja 2009 Osobiście wychodzę z założenia, że nie warto wydawać dużo na kable. Do tego typu sprzętu powinny ci starczyć kable marek marketowych typu HAMA, KLOTZ, Alphard (5-7zł/mb). Sam mam tym spiętą sekcję wysoko-średnio tonową i jest całkiem przyzwoicie. Ewentualnie jeśli masz na to około 150-200zł to możesz kupić QEDa Silver Anniversary XT, albo Chord Company Silver Carnival (oba ok. 30zł/mb). Jednak nie gwarantuję, że będzie jakakolwiek różnica, a może się okazać, że różnica jest, ale dla ciebie lepiej gra ten tańszy.Przykłady:QED SA XTAlphard Da Vincia tu ciekawa propozycja QED z kofekcją w biwiringu, ale nie wiem czy masz w tych głośnikach możliwość bi-wiringu i wpięcia bananów, jeśli tak to super propoQED SA XT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts