Kszak Napisano 31 maja 2009 Udostępnij Napisano 31 maja 2009 Witam! Zastanawiam się nad kupnem głośników 5.1 i karty dźwiękowej do komputera. Głównie do słuchania muzyki i do gier. Jestem raczej zdecydowany, ale chciałbym zapytać kogoś kto się zna nieco więcej, czy to nie będzie wyrzucenie kasy w błoto. Mam zamiar zainwestować w taką kartę: http://allegro.pl/item642248852_asus_xonar..._116db_wwa.html (ASUS XONAR DX/XD), oraz w takie głośniki: http://allegro.pl/item646307576_glosniki_g...skl_krakow.html (GENIUS SW-HF5.1 5005). Mam ograniczony budżet - max. 700PLN. Sprzęt na grać w pokoju 3x3m. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 maja 2009 Udostępnij Napisano 31 maja 2009 Głośniki to na pewno dobry wybór, co do karty zastaowiłbym się. ASUS ma dobrą opinię i rzeczywiście weszli na rynek z bardoz dobrymi produktami, ale po cichu uczestinczy w rynku też często tu wymieniany Audiotrak, co prawda nowy Prodigy 7.1 kosztuje jakieś 400zł czyli razem z głośnikami i przesyłką jest to 800zł, ale może warto kupić lekko używanego np. tu, albo dorzucić te 50zł.Podsumowując ASUS jest dobry (lepszy niż Creative), ale Audiotrak jest jeszcze o poziom wyżej, a w dodatku to jest karta, w której możesz zmieniać podzespoły zwiększając jej możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 31 maja 2009 Udostępnij Napisano 31 maja 2009 "Podsumowując ASUS jest dobry (lepszy niż Creative)"pacio94 - Mozesz napisac, na jekiej podstawie twierdzisz, ze Xonar jest lepszy od np. Audigy lub X-Fi???? W czym jest lepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2009 Nie wiem w czym jest lepszy od Audigy, porównać go mogę z Xtreme Gamer i w tym przypadku cóż, brzmienie jest ogólnie lepsze, już po włączeniu wszystko staje się jasne, później można się wsłuchiwać i zauważyć dużo lepsze stereo i bardziej zrównoważony dźwięk, poza tym ASUS moim zdaniem ma dużo lepszy software (może do bardziej kwestia tego, że mam złe doświadczenia z produktami Creativea).PS: Półka cenowa i ogólne przeznaczenia jest to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kszak Napisano 1 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2009 Dzięki wielkie za objaśnienie sytuacji ^^. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kszak Napisano 12 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2009 Witam ponownie Zakupiłem te genius-y oraz kartę Asus-a. Dzisiaj wszystko ze sobą połączyłem i napotkałem pewien problem. Subwoofer nie działa wtedy kiedy jest podpięty pod odpowiednie wejście (Ctr/Sbw), a kiedy podepnę go np. pod wejście Front, bass śmiga jak należy. Szukałem odpowiedzi dlaczego tak się dzieje na google-ach, ale niestety nigdzie nie ma sposobu na rozwiązanie problemu . Zwracam się więc do Was o pomoc. (Po podłączeniu pod iPoda, wszystko działa) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2009 Myślę, że masz po prostu wyciszone to gniazdo. Wejdź sobie: "Panel sterowania" - "Dźwięki, mowa i urządzenia audio" - "Dźwięki i urządzenia audio" - "Siła głosu głośników..." Powinno pojawić się 6 suwaków, wszystkie daj na max i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kszak Napisano 13 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 Wszytskie są na max ustawione, ale to nie o to chodzi. Chodzi mi o to że nie może jednoczesnie działać subwoofer i głośnik centralny (są na tym samym wejściu). Dziają tylko po włączeniu FlexBass, ale wtedy bas jest zniekształcony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 13 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2009 witam. Mozesz dokladnie opisac jak podläczyles? Chodzi o wyjscia karta/wejscia sub i jakimi kablami. Ewentualnie zdjecie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts