ulumulu Napisano 14 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2009 WitamPosiadam glosniki Technics SB-F980.Parametry: Moc jednej kolumny 160wat/80wat DIN Impedancja 8 Ohm Konstrukcja - Trójdrożna Wymiary: szer/wys/głęb - 26,5cm/41,5cm/21,5cm Chcialbym je zmienic na jakies nowe monitory. Polecano mi KODA KF-225S i Taga Harmony TPS 500S. Sa podobne wzgledem paramerrów:Konstrukcja 2-drożna, 2-głośnikowa tylny basreflexZalecana moc wzmacniacza (8 ohm) 10 - 100 WEfektywność (+/- 2 dB) 87 dBPasmo przenoszenia (+/- 2 dB) 60 Hz - 20 kHzImpedancja znamionowa 6 ohmZalecana impedancja wzmacniacza 4-8 ohmGłośnik średnio-niskotonowy 130 mmGłośnik wysokotonowy 25,4 mmRozmiar w cm (WxSxG) 29,6 x 18 x 19,5Waga bez opakowania 8,4 kg paraKolumny beda spiete ze wzmaniaczem Harman/Kardon HK6100.Zastanawiam sie czy jest sens zamieniac te technicsy na nowe glosniki z tego przedzialu cenowego. Zalezy mi na dobrym basie. Jeśli chodzi o wymiary pomieszczenia to 2,5x5m czyli jakies 12,5m2. Nie wiem czy w podobnej cenie do okolo 400zl mozna dostac cos lepszego niz te tagi czy kody. Prosze o rade.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 15 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2009 WitamNapisałeś że chcesz mieć dobry bas.Bardzo w to wątpię abyś uzyskał go z tych malutkich kolumienek.Moim zdaniem daruj sobie zamianę.Nic to nie zmieni w brzmieniu a smiem twierdzić że może pogorszyć.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulumulu Napisano 15 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2009 Cytat WitamNapisałeś że chcesz mieć dobry bas.Bardzo w to wątpię abyś uzyskał go z tych malutkich kolumienek.Moim zdaniem daruj sobie zamianę.Nic to nie zmieni w brzmieniu a smiem twierdzić że może pogorszyć.Pozdrawiam Postanowilem dolozyc troche kasy ale zmiescic sie w zakresie +- 700zl i wytypowalem kilka glosnikow:- Heco Victa 300- Infinity BETA 10- Mission Mv-2- JBL ES 30Nie wiem ktore ewentualnie bylby by najlepszym wyborem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2009 Z powyzej wymienionych heco beda najlepszym rozwiazaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulumulu Napisano 15 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2009 Cytat Z powyzej wymienionych heco beda najlepszym rozwiazaniem. Mozna prosic o uzasadnienie dlaczego akurat Heco?Jaka bedzie roznica miedzy nimi a tymi technicsami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 16 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2009 Bo heco akurat produkuje niezly sprzet budzetowy. Zarowno obdowy jak i przetworniki sa na bdb poziomie. Takie technisksy to klase,nawet 2 gorszy dzwiek i chodzi tu o calosc pasma. O, moze byc basu mniej w heco, ale napewno bedzie lepszej jakosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulumulu Napisano 16 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2009 Na jednym z forow ktos doradzal mie jeszcze Wharfedale Diamond 9.1 i Tannoy F1. Teraz sam juz nie wiem a nie mam mozliwosci odlsuchu tych glosnikow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 16 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2009 Jak juz tannoy to M1. F1 sa nowym produktem gdzie palce maczali ksiegowi .... co wplynelo na efekt koncowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burzyk Napisano 17 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2009 Wharfedale 9.1 za 600zł albo AE AEGIS EVO lub neo za 750zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krejek003 Napisano 17 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2009 SIEMKA,może odejdę trochę od tematu ale,słuchajcie mam problem. Kupiłem niedawno tubę i muszę w niej powymieniać głośniki na nowe. Ale nie wiem jakie założyć czy 4Ohm samochodowe czy 8 Ohm domowe. Chodzi mi o to że chcę tę tubę podłączać i w domu i w samochodzie na zmianę. Z tego co mi się wydaje to dźwięk 8 Ohm nie pójdzie na 4 Ohm, a jak zamontuje w tubie 8 Ohm to będę mógł podłączać do domu gdzie są przeznaczone te głośniki i do samochodu. Co o tym myślicie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts