Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Co jest lepszym sprzętem? Proszę o opinie osób które słyszały oba zestawy . Ja słyszalem tylko Bose, niestety nie mogę nigdzie namierzyć tego pioneera . Jak się Pioneer ma do Bose? Wg. mnie Bose brzmi świetnie.
Napisano
Rozważania o jakości brzmienia Bose Lifestyle 28 czy Pioneer LX01 pozbawione są sensu. To jest sprzęt, który się kupuje ze względu na cenę - im wyższa, tym lepsza. Bose jest droższy i bardzo ekskluzywny, więc lepiej zakupić tę markę. Co do dźwięku, to należy porównywać nie z hi-fi, lecz z głośnikami komputerowymi. Napewno Bose i Pioner zagrają nieco lepiej. Jak zwykle głośniki Bose nie są zgodne ze standardem reprodukcji stereo. Dźwięki nie z tego świata są gwarantowanę. Pracownicy Bose, podszywając się pod zadowolonych użytkowników, piszą między innymi: "...Przestrzenny dźwięk słyszalny jest nie tylko na kanapie przed telewizorem ale w całym 50 metrowym pokoju i sąsiadującej jadalni i kuchni." (http://cokupic.pl/opinie/BOSE-Lifestyle-28/5879947473af7a70) Chyba faktycznie jest to znakomity sprzęt do kuchni.
Napisano
...ze wzgledu na cene i "dizajn" kupuje sie Bang&Olufsen. Bose natomiast - jesli chce sie ukryc naglosnienie - nie kazdy lubi skrzynie w pokoju. icon_wink.gif ....mimo, ze za te kase mozna zlozyc juz bardzo powazny zestaw KD.

Co do Pioneer - Muzyczny Gosc ma pewnie racje - to w miare nowy zestaw, cena jest bädz co bädz wysoka - trudno bedzie nawet o obiektywnä opinie jakiegos uzytkownika - Ktos, kto kupil system tego typu w tej cenie, raczej nie bedzie w stanie obiektywnie zauwazyc jego wady.
Mysle, ze jedynym wyjsciem bedzie Twöj wlasny odsluch.

Co do Bose, szczegölnie wyzszych modeli - moje zdanie sie nie zmieni: sä swietne do pomieszczen max. 25 metröw kwadratowych dla osöb, ktöre glöwnie wykorzystujä dzwiek 5.1 i chcä "schowac" glosniki. Reakcje typu "To niemozliwe, ze taki dzwiek z tak malych glosniczköw" gwarantowane.