_EP_ Napisano 9 sierpnia 2009 Napisano 9 sierpnia 2009 Posiadam stereo którego sercem jest amplituner Yamaha RX-V657 tutaj fotografia jego złącz http://www.yamaha.co.jp/english/product/av.../rxv657_rtl.jpgW tej chwili jest on połączony z komputerem poprzez kabelek coaxialny wpięty w pomarańczowy digital input nr6 w lewym dolnym rogu. Planuje podłączyć pod ten amplituner również nbox'a http://krakow.efox.pl/public/images/pic/18...al_recorder.JPGChciałbym jednakże mieć możliwość słyszenia jednocześnie sygnału z komputera oraz sygnału z nbox'a, stąd mam tez pytanie - czy da się to zrobić poprzez wpięcie obu źródeł (pc oraz tuner tvsat) w amplituner? Odpisz, cytując
gatto Napisano 9 sierpnia 2009 Napisano 9 sierpnia 2009 Słuchanie równocześnie z dwóch źródeł jest możliwe poprzez podłączenie niecyfrowe, czyli do różnych wejść analogowych MULTI CH INPUT, lub do L i P w stereo. Jest to oczywiście dziwaczny sposób, ale w takim samym stopniu dziwaczny jak słuchanie z dwóch źródeł naraz. Odpisz, cytując
_EP_ Napisano 9 sierpnia 2009 Autor Napisano 9 sierpnia 2009 (edytowany) Dzięki za poradę, spodziewałem się że tylko tak da się to osiągnąć. Nie będę udziwniać, podłącze normalnie i będę przełączał wejścia.Zasadniczo chodziło o to że podczas np oglądania******** gdy wypowiada się ktoś z ******** - wyciszam program, i odpalam muzykę albo film z drugiego źródła, chciałem to robić bez dodatkowego przełączania amplitunera, czy jest to takie dziwne to bym polemizował, ale nie tutaj. Edytowano 9 sierpnia 2009 przez muzyczny_gość ******* wyedytowane poglądy polityczne. Odpisz, cytując
karol83 Napisano 9 sierpnia 2009 Napisano 9 sierpnia 2009 (edytowany) Cytat Dzięki za poradę, spodziewałem się że tylko tak da się to osiągnąć. Nie będę udziwniać, podłącze normalnie i będę przełączał wejścia.Zasadniczo chodziło o to że podczas np oglądania ******** gdy wypowiada się ktoś z ********** - wyciszam program, i odpalam muzykę albo film z drugiego źródła, chciałem to robić bez dodatkowego przełączania amplitunera, czy jest to takie dziwne to bym polemizował, ale nie tutaj. Generalnie nie jest to miejsce do pisania takich herezji i nie musisz całemu światu pisać jakie masz poglądy polityczne. I tak - jest to takie dziwne... Edytowano 9 sierpnia 2009 przez muzyczny_gość edytowałem cytowanie Odpisz, cytując
Recommended Posts