Spojler Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2009 To mój pierwszy post na tym forum, tak więc...Dzień dobry Mam w komputerze kartę Asus Xonar Dx i do tego słuchaweczki Sennheiser hd485. Gra to naprawdę ładnie, ale słuchanie muzyki na głośnikach/kolumnach, jest czymś znacznie bardziej ekscytującym, przynajmniej dla mnie. Dlategoż szukam jakiegoś zestawu. Z początku, byłem zdecydowany na Microlab Solo5c - drewniana obudowa, przychylne opinie, umiarkowana cena. Potem, przyszło mi na myśl kupno jakiegoś zestawu stereo: Wzmacniacz, połączony z Xonarem i kolumny. Jako iż, moja przygoda z muzyką jest krótka, zwracam się o pomoc do Was, userów tego forum. Jaki polecilibyście sprzęt w cenie 500zł? Albo, może nie tylko konkretne modele, ile: jakich marek sprzętu szukać a jakich unikać? Czy warto jest kupować używane kolumny i wzmacniacz w takiej kwocie? Może jednak lepiej zakupić te Microlaby?Ps. Dodam tylko, że będzie to praktycznie początek mojej przygody ze Stereo Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2009 Za 500zł to możesz kupić tylko i wyłącznie sprzęt używany. Jednak moim zdaniem jeśli już chcesz skompletować stereo (wzmak + kolumny) to potrzeba przynajmniej dwukrotnie wyższej kwoty. Jeśli nie masz tyle to kup na początek takie Microlaby (na pewno ci wystarczą), a w miarę upływu czasu będziesz mógł się zastanwoić nad większymi zakupami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spojler Napisano 10 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 O dzięki za odpowiedź. Przeglądam ostatnimi czasy oferty wzmacniaczy na allegro, no i nie jest różowo. Ceny dochodzą średnio do 500zł, za najniższe modele W takim razie, zakupię coś do komputera. Mówicie, że Microlaby będą dobre tak? Może coś innego? Bardziej egzotycznego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts