Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
To mój pierwszy post na tym forum, tak więc...Dzień dobry icon_smile.gif

Mam w komputerze kartę Asus Xonar Dx i do tego słuchaweczki Sennheiser hd485. Gra to naprawdę ładnie, ale słuchanie muzyki na głośnikach/kolumnach, jest czymś znacznie bardziej ekscytującym, przynajmniej dla mnie. Dlategoż szukam jakiegoś zestawu. Z początku, byłem zdecydowany na Microlab Solo5c - drewniana obudowa, przychylne opinie, umiarkowana cena. Potem, przyszło mi na myśl kupno jakiegoś zestawu stereo: Wzmacniacz, połączony z Xonarem i kolumny. Jako iż, moja przygoda z muzyką jest krótka, zwracam się o pomoc do Was, userów tego forum. Jaki polecilibyście sprzęt w cenie 500zł? Albo, może nie tylko konkretne modele, ile: jakich marek sprzętu szukać a jakich unikać? Czy warto jest kupować używane kolumny i wzmacniacz w takiej kwocie? Może jednak lepiej zakupić te Microlaby?

Ps. Dodam tylko, że będzie to praktycznie początek mojej przygody ze Stereo icon_smile.gif

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Napisano
Za 500zł to możesz kupić tylko i wyłącznie sprzęt używany. Jednak moim zdaniem jeśli już chcesz skompletować stereo (wzmak + kolumny) to potrzeba przynajmniej dwukrotnie wyższej kwoty. Jeśli nie masz tyle to kup na początek takie Microlaby (na pewno ci wystarczą), a w miarę upływu czasu będziesz mógł się zastanwoić nad większymi zakupami.
Napisano
O dzięki za odpowiedź. Przeglądam ostatnimi czasy oferty wzmacniaczy na allegro, no i nie jest różowo. Ceny dochodzą średnio do 500zł, za najniższe modele icon_sad.gif

W takim razie, zakupię coś do komputera. Mówicie, że Microlaby będą dobre tak? Może coś innego? Bardziej egzotycznego? icon_razz.gif