vivace Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2009 Mam wieżę JVC z wyjściem subwoofer out na chinch i chcę podpiąć do niej głośnik basowy (chyba aktywny bo posiada własne zasilanie) z zestawu Tracer Etiuda 5.1, który to posiada wejście sub in. Podpinam jedno do drugiego kablem chinch/chinch i nic się nie dzieje- suba nie słychać Sub działa, ponieważ po podpięciu go wraz z jednym satelitą z zestawu 5.1 przez wejście na słuchawki wszystko gra (oczywiście oprócz głośników z wieży, które wtedy są automatycznie wyłączane a przecież nie o to chodzi)Co z tym można zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2009 Moim zdaniem nic, bo to chodzi o napięcie na wyjściu. W słuchawkowym masz większe, bo poza samym sygnałem jest tam też sałby wzmak, a SUB OUT to sam sygnał bez wzmocnienia. Zauważ, że z kompa zawsze podpinasz pod wyjścia słuchawkowe z tym wzmakiem, który działa tutaj jak przedwzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vivace Napisano 9 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2009 No to w takim razie po co to całe zamieszanie w wieży z tym subwoofer out? Co można więc tam podpiąć żeby dodatkowo nisko grało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 Nie jest wcale tak, że to wyjście jest bezużyteczne, w twoim przypadku subwoofer jest zły, bo on jest przygotowany pod ten sygnał częściowo wzmocniony. Jakbyś miał suba KD to wszystko by ci działało np. SONY SA-W2500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vivace Napisano 10 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 Dzięki, coś spróbuję pokombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts