Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam wieżę JVC z wyjściem subwoofer out na chinch i chcę podpiąć do niej głośnik basowy (chyba aktywny bo posiada własne zasilanie) z zestawu Tracer Etiuda 5.1, który to posiada wejście sub in. Podpinam jedno do drugiego kablem chinch/chinch i nic się nie dzieje- suba nie słychać icon_sad.gif Sub działa, ponieważ po podpięciu go wraz z jednym satelitą z zestawu 5.1 przez wejście na słuchawki wszystko gra (oczywiście oprócz głośników z wieży, które wtedy są automatycznie wyłączane a przecież nie o to chodzi)
Co z tym można zrobić?
Napisano
Moim zdaniem nic, bo to chodzi o napięcie na wyjściu. W słuchawkowym masz większe, bo poza samym sygnałem jest tam też sałby wzmak, a SUB OUT to sam sygnał bez wzmocnienia. Zauważ, że z kompa zawsze podpinasz pod wyjścia słuchawkowe z tym wzmakiem, który działa tutaj jak przedwzmacniacz.
Napisano
Nie jest wcale tak, że to wyjście jest bezużyteczne, w twoim przypadku subwoofer jest zły, bo on jest przygotowany pod ten sygnał częściowo wzmocniony. Jakbyś miał suba KD to wszystko by ci działało np. SONY SA-W2500.