Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć

Szwagier poprosił mnie o poradę co do zestawu stereo pod niego. Nie podał dokładnie ile chce wydać jednak z doświadczenie wiem, że nie za dużo.
Myślę że te 2500 ma na wydanie - chcę go naciągnąć na 3700 ale chyba będzie ciężko (azur 640 za 1500 plus klipisch f2 za 2200!!! super cena i myślę spodoba się szwagrowi brzmieniowo)

Szczegóły:
pokój jak na moje oko to ok 20m^2
muzyka rozrywkowa - szwagier raczej nie jest za liniowym słuchaniem więc lubi podbicia na skrajnych pasmach.

1 opcja jaką znalazłem to jak wyżej
azur 640 + klipisch f2 - 3700 - troszkę dużo, ale kto wie....
W saturnie mam od ręki wzmaki
denon pma-700 za 1399
onkyo 9355 za 1399
Amplituner stereo - onkyo 8255 - za 999!!!!
oraz coś co mnie zastanawia - TEAC ag790 za 799zł - i tu właśnie jest moje pytanie - jakieś info na jego temat??? Jak już wspomniałem - szwagier nie ma wysublimowanego gustu... To ma grać efektownie, że tak powiem. W sieci znalazłem na jego temat tylko tyle, że ma 35W na kanał 8 om oraz pobór s sieci 220 W... W tej cenie.... Może styknie??

Do tego myslałem JBL es-60 za 1200 para.
Ewentualnie tam stoją też Tanoye F4 za... troche mnie pamięć zawodzi ale za ok 1500 para chyba.

Troszkę nabazgroliłem ale w skrócie tak to wygląda - sprzęt musi być od ręki w sumie tani i zagrać komercyjnie ale w miare rozsądnie by mnie szwagier za pół roku nie przeklinał co mu wybrałem.

Pomożecie??

Co z tym teac?? Warto w niego się pchać??
Napisano
Myślę, że ten pierwszy zestaw będzie najlepszy, ewentualnie ja bym rozważył zastąpienie CA Denonem ze względu na bardzo mocną analityczność CA, która z Klipschami może dawać się we znaki. Skoro to wszystko jest w Saturnie to może niech szwagier wybierze się i sam posłucha w końcu dostęp do sprzętu jest.

TEAC to amerykańska firma z doświadczeniem, trochę niedoceniana, ale ich produkty nie są na takim poziomie jak te japońskie, europejskie czy z Harman Int.

Także trzeba posłuchać i tyle.