profaner Napisano 23 sierpnia 2009 Napisano 23 sierpnia 2009 Witam!Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie:Chcialbym kupic sobie amplituner do kina domowego wybor padl na starsze modele harman/kardon i stad rodzi sie moje pytanie:)Po glowie chodzi mi nastepujace rozwiazanie ktore nie wiem czy ma szanse powodzeni (do rzeczy:):chcialbym polaczyc amplituner ktory nie ma dekoderow dts z odtwarzaczami ktore niby dekoduja ten dzwiek, calosc chcialbym polaczyc kablami coaxial i optycznym.Czy to co sobie wymyslilem ma szanse powodzenia?Wybor co do amplitunera to tak jak mowilem starszy harman np.: avr35rds odtwarzanie wideo za pomoca playstation2 (polaczenie kablem optycznym) i odtwarzaczem dvd manta (koncentrykiem coaxial)Czy ktos probowal zbudowac podobny zestaw?Prosze o rady i pomoc.Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 23 sierpnia 2009 Napisano 23 sierpnia 2009 Jeśli chcesz dekodować sygnał w odtwarzaczu to musisz podłączyć to analogowy, OPTICAL/COAXIAL to standardy cyfrowe czyli sygnał przed konwersją cyf/ana. Ty musiałbyś podpiąć to kablami 6RCA/6RCA, wtedy masz zdekodowany sygnał puszczony do wzmacniacza. To, że na odtwarzaczu masz napisane, że obsługuje jakiś standard nie oznacza, że dekoduje, może tylko czytać. W PS2 nie masz wyjścia 6RCA (tylko 2RCA), więc nie możesz dekodować sygnału 5.1, nie wiem czy masz 6RCA w Mancie, ale myślę, że nie (może się mylę). Odpisz, cytując
profaner Napisano 24 sierpnia 2009 Autor Napisano 24 sierpnia 2009 Witam!Dzieki za szybka odpowiedz.niestety wlasnie tego sie obawialem z ps2 jest wyjscie tylko stereo z manty tez chyba tylko stereono ale przynajmniej nie wpakowalem sie w bezsensowny zakuppozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts