rebusik123 Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2009 Witam mam zestaw głośników altec lansing ADA885 te głośniki mają tylko wejście spdif(digital) i z podpięciem ich do odtwarzacza DVD nie ma problemu bo tam jest takie wyjście, ale nie wiem jak by można było zrobić by grały z telewizora bo ani telewizor i dekoder telewizji N nie mają takiego wyjścia pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 września 2009 Udostępnij Napisano 1 września 2009 Wydaje mi się, że trochę mylisz pojęcia. Konkretniej SPDIF to cyfra, ale nie wiemy czy to złącze optyczne czy coaxialne. W Nce masz wyjście optyczne, a od niedawna w TV też montuje się optyki. Jeśli piszesz, że nie można ich podłączyć to znaczy, że masz w tych głośnikach wejście coaxialne (na jacku), tak?Jednak mam wątpliwość, nawet jeśli byś miał te coaxiale w tych źródłach to chciałbyś za każdym razem przełączać kable???Niestety do multifunkcyjności to trzeba normalnego ampa, a nie głośników komputerowych PS: Możesz podłączyć analogowo, najlepiej HDMI z N do TV, a z TV stereo z 2RCA do tych Left-Right Main i tyle. Będzie grało wszystko z tym , że DVD 4.1, a TV/N stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebusik123 Napisano 1 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2009 Cytat Wydaje mi się, że trochę mylisz pojęcia. Konkretniej SPDIF to cyfra, ale nie wiemy czy to złącze optyczne czy coaxialne. W Nce masz wyjście optyczne, a od niedawna w TV też montuje się optyki. Jeśli piszesz, że nie można ich podłączyć to znaczy, że masz w tych głośnikach wejście coaxialne (na jacku), tak?Jednak mam wątpliwość, nawet jeśli byś miał te coaxiale w tych źródłach to chciałbyś za każdym razem przełączać kable???Niestety do multifunkcyjności to trzeba normalnego ampa, a nie głośników komputerowych PS: Możesz podłączyć analogowo, najlepiej HDMI z N do TV, a z TV stereo z 2RCA do tych Left-Right Main i tyle. Będzie grało wszystko z tym , że DVD 4.1, a TV/N stereo. Ok dzięki w głośnikach mam właśnie coiaxalne.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts