Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Od jakiegoś czasu myślę o zakupie suba do zestawu wymienionego w tytule tematu. Cena mniej więcej do 1000 zł, chociaż nie wiem czy warto kupować tak drogi subwoofer do tego zestawu. Oprócz tego chciałbym wymienić kable: cinch - jack i kabel głośnikowy. Co możecie polecić?
Napisano
Nie odpowiem Ci w kwestii doboru suba - bo nie wiem jak grają Solo, zdaję sobie sprawę, że są to nie małe głośniki które potrzebują sporo miejsca, masz je na jakiś standach w dużym pokoju ?
Ale chce poruszyć kilka kwestii aby naświetlić Tobie w ogóle podejmowanie zakupu suba
Napisano
Stoją w pokoju 19m2, w tej chwili na ziemi, jako że to jest nowy zakup i jeszcze nie zdążyłem się rozejrzeć. Głośników używam głownie do muzyki i w większości rodzajów muzyki są jak najbardziej wystarczające. Słucham jednak sporo dubstepów, reggae i roots i w tych gatunkach brakuje mi trochę basu i właśnie do tego używałbym suba. Przydałby się też do filmów i czasem do gier.
Napisano
Do filmów i gier sub się może rzeczywiście przydać, ale najpierw pomyśl o podstawkach, albo jeszcze inaczej. Ten 1000zł powinien starczyć ci na wszystko standy np. takie + sub SONY SA-W2500 (będzie jakościowo dopasowny do Solo, a w przyszłości w kinie też powinien się łądnie sprawdzić icon_wink.gif), kable to już twój wolny wybór, bo nie rozumiem o co chodzi z głośnikowymi??? Chcesz wymienić łączenie lewy-prawy czy kable w głosnikach???
Napisano
Generalnie na co zwrócić uwagę : na to czy masz możliwość ciecia głośników które posiadasz dajmy na to: 80hz, sub aktywny raczej kazdy ma filtry wiec tu nie ma problemu
Częśto ciężko jest zgranie takiego duetu - a nawet bardzo - chyba, że ma być to na sztuke...to co innego - ale chyba tego nie oczekujesz.. prawda ?
Kolejna sprawa aby nie było błędnego myślenia - ustawienie raz a dobrze satelity wraz z subem nie zawsze daje pozytywny wydźwięk ideologii słuchania - po prostu pewnego dnia wkurzy Ciebie ciągłe regulowanie subwoofera względem satelit i odwrotnie.. icon_smile.gif
I ostatnia sprawa ... prawidłowe ustawienie suba może doprowadzić do szału - w końcu powiesz a cholera mogłem kupić podłogowce i nie było by problemu.icon_smile.gif
Wiesz dlaczego tak piszę..??? bo jak wielu przeszedłem tę drogę..i mam podłogowce icon_smile.gif