Drogomierz Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Witam.Od kilku tygodni posiadam kolumny Heco Metas 700 i mam problem z doborem wzmacniacza pod nie. Testowałem już Marantza PM-80, PM-66, PM-64II i Denona 1055R. Najbardziej zawiódł mnie Denon który grał sucho, Marantze natomiast wydają się być dobre do spokojniejszej muzyki, przy szybszej i dynamiczniejszej wysiadają. Obecnie myślę nad Yamahą AX-900 którą niektórzy proponują do Metasów, co więcej w zachodnich sklepach sprzedaje się sporo zestawów niższych modeli Yamahy z Metasami. Chciałbym zapytać czy takie połączenie może dać mi wyraźniejsze tąpnięcie na basie aby brzmiało to dobitniej a jednocześnie nie niszczyło sceny i nie zlewało instrumentów w "kluchę"? Jeśli nie Yamaha to w którym innym kierunku powinienem szukać: Onkyo, Harman-Kardon, Xindak?Dodam że źródłem dźwięku jest u mnie karta dźwiękowa Asus Xonar DX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Na 100% Yamaha będzie lepsza od nieco ospałych Marantzów. Ale jeśli będzie mało - polecam kombinację pre+power. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drogomierz Napisano 9 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2009 Moje wrażenie po odsłuchaniu Metasów na tych kilku Marantzach jest właśnie takie że nie potrafią wyciągnąć z tych kolumn drzemiącego w nich potencjału. Dobrze słucha się czegoś wolnego i akustycznego, choć w PM-80 detaliczność aż męczy :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts