rafal735r Napisano 11 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2007 Chcialbym zmienic u siebie kable. Mam amp Denon 2x80W znamionowej i do tego podpiete kolumny 120W znamionowej, 180W muzycznej i 89dB efektywnosci. I takie pytanie. Jakiej grubosci kable najlepiej do tego podpiąć?? Długosc to bedzie 3.5 - 4m na strone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2007 A jaki budżet na to planujesz przeznaczyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 11 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2007 Najmniejszy Nie ma co inwestowac takie kiblowate kolumny. chodzi mi o zwykle kable miedziane, tylko jakiej grubosci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2007 Grubość tu nie ma w zasadzie znaczenia bo hi-endowych kablach składa sie na niąw głównej mierze ........izolacja."Słuchałem" kiedyś kabelków Audio Note cieńkie to jak sznurówka a grało wspanialea i bas był potężny.A wracająć do tematu polecam Queda Silver Anniversary albo XT powinny być jeszczena wyprzedaży w AudioSystemie koszt poniżej 20 zł za mb.Jest to miedż posrebrzana.Jak kiedyś zmienisz kolumny to na początek będziesz miał już jakieś przyzwoitekabelki bo skąd będziesz wiedział czy nowe kolumny dobre są ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 12 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2007 20zl za metr? Nieeee. Ja chce zwykle z miedzi tlenionej. Tylko jakiej grubosci? Bez przesady. Jak zmienie kolumny to wtedy kupie lepsze kabelki. Do tych podpial bym zlote i tak by to nic nie dalo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metz Napisano 13 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2007 Nie prawda, przekrój przewodnika jest ściśle powiązany z prądem, jaki ten przewodnik może przesłać. "Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb" Również uogólnione twierdzenie o przewadze izolacji nad przewodnikiem w kablach hi-end jest pomyłką. Zobacz sobie jak zbudowane są najlepsze kable głośnikowe np. van den Hul.W podstawowej kwestii: kup zwykłe OFC o przekroju min. 2mm i będzie dobrze, myślę, że koszt to ok. 2-4zł/metr, nie ma co szaleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 13 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2007 Kupie chyba 2.5mm i bedzie gitara. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dillinger Napisano 17 października 2007 Udostępnij Napisano 17 października 2007 to ja sie moze podepne;jakie kable poolecilibyscie do takiego sprzetu:cd - harman/kardon hd 750wzmacniacz - rotel ra02kolumny - jbl northridge e90cena najlepiej zeby byla adekwatna do wartosci w/w sprzetu ;]ps.czy wiadomo Wam cokolwiek o kablach firmy LAPP KABEL ?wiem ze sa to przewody przemyslowe, wiec moze glupio pytam myslac o podlaczeniu ich do kolumn, ale moze jednak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 października 2007 Udostępnij Napisano 17 października 2007 Sprawdż ofertę ALHARD-a niedrogie i,wygladaja niezle i grają przyzwoicie .Firma jest polska a kable prawdopodobnie z Dalekiego Wschodu .http://www.alphard.pl/products/74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekk Napisano 18 października 2007 Udostępnij Napisano 18 października 2007 W każdej wersji polecałby kabelki Sonic Linka , które po długich poszukiwaniach okazały się u mnie strzałem w 10. Wiem z doświadczenia, że poszukiwanie optymalnego rozwiązania jest długotrwałe i stresujące.Wszystkim poszukującym ,życzę powodzenia i cierpliwości.[/indent][indent] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts