rafal735r Napisano 11 sierpnia 2007 Napisano 11 sierpnia 2007 Chcialbym zmienic u siebie kable. Mam amp Denon 2x80W znamionowej i do tego podpiete kolumny 120W znamionowej, 180W muzycznej i 89dB efektywnosci. I takie pytanie. Jakiej grubosci kable najlepiej do tego podpiąć?? Długosc to bedzie 3.5 - 4m na strone. Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 11 sierpnia 2007 Napisano 11 sierpnia 2007 A jaki budżet na to planujesz przeznaczyć ? Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 11 sierpnia 2007 Autor Napisano 11 sierpnia 2007 Najmniejszy Nie ma co inwestowac takie kiblowate kolumny. chodzi mi o zwykle kable miedziane, tylko jakiej grubosci? Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 11 sierpnia 2007 Napisano 11 sierpnia 2007 Grubość tu nie ma w zasadzie znaczenia bo hi-endowych kablach składa sie na niąw głównej mierze ........izolacja."Słuchałem" kiedyś kabelków Audio Note cieńkie to jak sznurówka a grało wspanialea i bas był potężny.A wracająć do tematu polecam Queda Silver Anniversary albo XT powinny być jeszczena wyprzedaży w AudioSystemie koszt poniżej 20 zł za mb.Jest to miedż posrebrzana.Jak kiedyś zmienisz kolumny to na początek będziesz miał już jakieś przyzwoitekabelki bo skąd będziesz wiedział czy nowe kolumny dobre są ? Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 12 sierpnia 2007 Autor Napisano 12 sierpnia 2007 20zl za metr? Nieeee. Ja chce zwykle z miedzi tlenionej. Tylko jakiej grubosci? Bez przesady. Jak zmienie kolumny to wtedy kupie lepsze kabelki. Do tych podpial bym zlote i tak by to nic nie dalo Odpisz, cytując
metz Napisano 13 sierpnia 2007 Napisano 13 sierpnia 2007 Nie prawda, przekrój przewodnika jest ściśle powiązany z prądem, jaki ten przewodnik może przesłać. "Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb" Również uogólnione twierdzenie o przewadze izolacji nad przewodnikiem w kablach hi-end jest pomyłką. Zobacz sobie jak zbudowane są najlepsze kable głośnikowe np. van den Hul.W podstawowej kwestii: kup zwykłe OFC o przekroju min. 2mm i będzie dobrze, myślę, że koszt to ok. 2-4zł/metr, nie ma co szaleć. Odpisz, cytując
rafal735r Napisano 13 sierpnia 2007 Autor Napisano 13 sierpnia 2007 Kupie chyba 2.5mm i bedzie gitara. Odpisz, cytując
dillinger Napisano 17 października 2007 Napisano 17 października 2007 to ja sie moze podepne;jakie kable poolecilibyscie do takiego sprzetu:cd - harman/kardon hd 750wzmacniacz - rotel ra02kolumny - jbl northridge e90cena najlepiej zeby byla adekwatna do wartosci w/w sprzetu ;]ps.czy wiadomo Wam cokolwiek o kablach firmy LAPP KABEL ?wiem ze sa to przewody przemyslowe, wiec moze glupio pytam myslac o podlaczeniu ich do kolumn, ale moze jednak? Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 17 października 2007 Napisano 17 października 2007 Sprawdż ofertę ALHARD-a niedrogie i,wygladaja niezle i grają przyzwoicie .Firma jest polska a kable prawdopodobnie z Dalekiego Wschodu .http://www.alphard.pl/products/74 Odpisz, cytując
marekk Napisano 18 października 2007 Napisano 18 października 2007 W każdej wersji polecałby kabelki Sonic Linka , które po długich poszukiwaniach okazały się u mnie strzałem w 10. Wiem z doświadczenia, że poszukiwanie optymalnego rozwiązania jest długotrwałe i stresujące.Wszystkim poszukującym ,życzę powodzenia i cierpliwości.[/indent][indent] Odpisz, cytując
Recommended Posts