cz58y Napisano 14 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2007 W aucie mam radyjko z wyjściem na przód i tył. Do wyjścia przedniego (front) podłączone są głośniki umieszczone we drzwiach, do wyjścia tylnego podłączone są głośniki z tylnej półki. Są jeszcze wolne miejsca na głośniki wysokotonowe przy podszybiu, obok słupków przednich, i tam chciałbym zamocować gwizdki.I tu mam niewielki problem, bo nie wiem do którego wyjścia mam je podłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 14 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2007 Do glosnikow niskotonowych. Tak sie montuje glosniki samochodowe. Gwizdki podpina sie pod basy i z basow wyprowadza przewody do koncowki mocy w radiu. Pod warunkiem ze te basy to glosniki nisko-srednio tonowe, a nie dwu, czy trzy drozne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 15 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2007 normlanie gwizdki powinny byc podlaczone do zwortnicy razem z midbassami z drzwi, zapewne mozna inaczej ale czesto bledne podlaczenie ich konczy sie spaleniem. Najlepiej jakis zestawik odseparowany zakupic jesli to ma byc zwykle granie to juz za lekko ponad 100 zl mozna cos dostac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 16 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2007 Pamietaj tez o wygluszeniu drzwi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 Jeszcze nie zaglądałem jakie zamontowane są głośniki (trzeba zdjąć fabryczne maskownice), jedynie tylne widać, że są to owalne Goodmans'y. Rozumiem, że powinienem kupić gwizdki razem ze zwrotnicami.rafal735r Czym wygłuszyć drzwi? Są na to jakieś specjalne materiały, środki z przeznaczenie tylko do samochodów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 Tak sa do tego specjalne włókniny, np takie:http://www.allegro.pl/item225880962_wlokni...jaca.html#photoale lepiej kupic taka samoprzylepna:http://www.allegro.pl/item226598871_mata_w...50cm_od_ss.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 a co do głośników najlepeij sprzedaj te co masz za jakies grosze i kup zestaw odseparowany jednej firmy, czyli midbasy w drzwi, zwrotnice no i gwizdki. W zaleznosci od kasy jakas dysponujesz cos fajnego sie wybierze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 To bedzie najlepsze wyjscie. A zestaw z 2 midbasami, zwrotnica i 2 gwizdkami (czyli do naglosnienia polowy auta) taki normalny z midbasami 16cm np Blaupunkta czy SONY kosztuje 160-200zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 tylko ze sony czy blaupunkt to nie jest najlepszy wybór do auta. Mozna zdecydowanie lepiej Jesli maja grac pod samym radiem to najlepszym rozwiazaniem w niedużej cenie sa te: http://www.allegro.pl/item226668710_glosni...e_od_caskp.html W uzywce oczywiscie mozna taniej dostac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 Wole nowe Blaupunkty niz uzywane Helixy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2007 Dzięki za informacje. Jak dorwę się do tych moich głośników, to zadecyduję co dalej z nim zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 6 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2007 Dzisiaj dorwałem się do drzwi przednich. Ciężko było zdemontować tapicerkę, ale udało się zdjąć bez uszkodzeń. Ku mojemu zdziwieniu, wewnątrz drzwi były już wytłumione jakąś matą, wygląda to na profesjonalny montaż. Już teraz wiem dlaczego miałem nawet dobry odsłuch i nic nie rzęziło w drzwiach, jak w innych autach w których miałem możliwość odsłuchania głośników. Tak więc nie będę wymieniał głośników bocznych, a jedynie dodam gwizdki z przodu, w podszybie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2007 A w koncu jaki masz te "przody" w samochodzie?i jak to u Ciebie gra?Polecam searowene Hertze, strasznie lubie ich lekki dzwięk mily bardzo dla ucha:)jezeli lubisz ocieplone brzmienia:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 10 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2007 W drzwiach wmontowane są jakieś JBL, symbolu nie zapamiętałem. Grają one całkiem przyzwoicie, jednak jak dla mnie, za mało jest góry pasma, stąd moja potrzeba zainstalowania wspomnianych gwizdków. Z przodu jest miejsce na nie, jednak jakiś monter zapomniał je wstawić . Bardziej interesuje mnie zakup samych wysokotonowych, wraz ze zwrotnicami. Ale ten problem zostawię do wiosny, bo i tak w zimie tym autem nie jeżdżę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts