n3m3s1s Napisano 24 września 2009 Udostępnij Napisano 24 września 2009 Witam. Zdecydowalem sie na zakup zestawu: beresford mk 6/4 + microlaby 7c (o ile jeszcze dostane) + CAL! DAC bedzie podlaczony pod gniazdo Spdif w lapku Lenovo Y530. Pytanie do Was, czym to wszystko logicznie polaczyc. Mile widziane linki do konkretnych modeli kabli. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 września 2009 Udostępnij Napisano 24 września 2009 Kup lepiej Beresforda TC-7520, bo będziesz miał od razu USB, co przyniesie znacznie lepsze efekty niż łączenie SPDIFem z integrą.Co do samych kabli to nie ma reguły, kup najpierw jakieś zwykłe, a później kombinuj, wupożycz coś, albo kup kilka używek (najpierw tanich, żeby mieć później punkt odniesienia) i potestuj. Nie ma innej rady kable w systemie to tak indywidualna sprawa, że nie ma za bardzo jak polecać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3m3s1s Napisano 24 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2009 Cytat Kup lepiej Beresforda TC-7520, bo będziesz miał od razu USB, co przyniesie znacznie lepsze efekty niż łączenie SPDIFem z integrą.Co do samych kabli to nie ma reguły, kup najpierw jakieś zwykłe, a później kombinuj, wupożycz coś, albo kup kilka używek (najpierw tanich, żeby mieć później punkt odniesienia) i potestuj. Nie ma innej rady kable w systemie to tak indywidualna sprawa, że nie ma za bardzo jak polecać Nie wiem czy mnie bedzie stac na dolozenie dodatkowych 500zl, faktycznie bedzie to kolosalna roznica? W swiecie audio dopiero raczkuje wiec pewnie zestaw z tanszym beresfordem bardzo mnie zadowoli Ps: dzieki za zainteresowanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 września 2009 Udostępnij Napisano 24 września 2009 Wiesz między 10, a 20 różnica w cenie to jakieś 250zł, więc nie mów, że wydając już te 1500-2000zł nie dasz rady tych 10% wyczarować Najlepiej skontaktuj się z "grado-fan" on jest "dystrybutorem" Bera na PL. Przedstawi ci dokładnie jak kształtują się obecnie ceny. Myślę, że taki system jak już kupisz to naprawdę może posłużyć ci ładnych kilka lat, bo dopiero wydają ze 3000zł na wzmak i kolumny można dostać coś wyraźniej lepszego, a jak zmienisz w CAL! kabel to wogóle mogą stać się docelowe Także zastanów się, bo czasem lepiej trochę dorzucić niż potem żałować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3m3s1s Napisano 24 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2009 CALe kupilem juz rekablowane, na razie graja bezposrednio podpiete do integry co jest chyba grzechem Ten Beres o którym mowisz jest wystawiony na swistaku za 1060zl, ten o ktorym mowie ja jest wystawiony za 600zl. Roznica jest wiec prawie 500zl. Ale skoro mowisz ze warto... PS: napisze do Grado_Fana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 września 2009 Udostępnij Napisano 24 września 2009 Napisz, napisz, bo jakać duża ta różnica w cenie. Ja jak się kiedyś orientowałem to to było właśnie w obrębie 200-300zł, a nie połowy tysiaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3m3s1s Napisano 25 września 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2009 Cytat Witam,Beresford TC-7510 z upgradem GFmod kosztuje 630zł, natomiast TC-7520 GFmod v2 to koszt 1030zł.Jest możliwość wypożyczenia każdego z nich.pozdrawiamBartłomiej NowakGFmod, Beresford Polska Tak to wygląda na chwilę obecną.Będę miał też informację jak się kształtują ceny wypożyczenia obu modeli na raz, więc wrzucę je tutaj, może ktoś będzie zainteresowany.Tymczasem pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts