sztraf Napisano 27 września 2009 Napisano 27 września 2009 Witam.Posiadam zestaw jak w tytule tematu. Chciałbym połączyć analogowo (kabelek cyfrowy Klotz'a już mam - "ciemny" nie leży) odtwarzacz z amplitunerem. Słucham raczej mocnej muzyki (metal), a kolumny mam "miśkowate". Potrzebuję dynamicznego kabelka, który wtłoczy trochę pary. Budżet 100 zł. Odpisz, cytując
oktagon Napisano 27 września 2009 Napisano 27 września 2009 Cytat Witam.Posiadam zestaw jak w tytule tematu. Chciałbym połączyć analogowo (kabelek cyfrowy Klotz'a już mam - "ciemny" nie leży) odtwarzacz z amplitunerem. Słucham raczej mocnej muzyki (metal), a kolumny mam "miśkowate". Potrzebuję dynamicznego kabelka, który wtłoczy trochę pary. Budżet 100 zł. Będąc z natury domyślny, zakładam że sprzet którym dysponujesz to:- odtwarzacz Marantz CD6003 - amplituner kina domowego Marantz SR4003- kolumny Wharfedale Evo30Wybacz, ale nie wszyscy mają dobre rozeznanie we wszystkich modelach sprzętu wszystkich producentów. Przecież są tego tysiące.Ale do rzeczy.Masz dobry odtwarzacz i dobre kolumny, ale wzmacniacz (amplituner) to niestety inna parafia. Nie twierdzę że jest zły, ale jest on przeznaczony do KD , a nie do stereo.Jeszcze chyba sporo wody upłynie w Wiśle zanim wzmacniacze KD będzie można porównywac do dedykowanych wzmacniaczy stereo.Dobry interkonekt jest ważny, ale nie licz na to że kablami poprawisz znacząco to , czego nie ma.Na chwilę obecną, każdy interkonekt w kwocie 50-100 zł będzie dobry, ale nie zmieni zasadniczo brzmienia systemu. Ale przynajmniej go nie pogorszy.Jeżeli nie jesteś tego świadomy, to audiofile prowadzą obecnie "świętą wojnę" w sprawie kabli (interkonekty, kable głośnikowe i kable zasilające). Osobiście należę chyba do obozu "antykablarzy" . Uważam że większy wpływ na brzmienie ma sprzęt i pomieszczenie odsłuchowe aniżeli żonglowanie kablami. Odpisz, cytując
sztraf Napisano 27 września 2009 Autor Napisano 27 września 2009 Amplituner to owoc domowego kompromisu. Docelowo fronty będą podpięte do wzmacniacza, najprawdopodobnie NAD C 355. Odpisz, cytując
Recommended Posts