Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.
Posiadam zestaw jak w tytule tematu. Chciałbym połączyć analogowo (kabelek cyfrowy Klotz'a już mam - "ciemny" nie leży) odtwarzacz z amplitunerem. Słucham raczej mocnej muzyki (metal), a kolumny mam "miśkowate". Potrzebuję dynamicznego kabelka, który wtłoczy trochę pary. Budżet 100 zł.
Napisano
Cytat

Witam.
Posiadam zestaw jak w tytule tematu. Chciałbym połączyć analogowo (kabelek cyfrowy Klotz'a już mam - "ciemny" nie leży) odtwarzacz z amplitunerem. Słucham raczej mocnej muzyki (metal), a kolumny mam "miśkowate". Potrzebuję dynamicznego kabelka, który wtłoczy trochę pary. Budżet 100 zł.

Będąc z natury domyślny, zakładam że sprzet którym dysponujesz to:
- odtwarzacz Marantz CD6003
- amplituner kina domowego Marantz SR4003
- kolumny Wharfedale Evo30

Wybacz, ale nie wszyscy mają dobre rozeznanie we wszystkich modelach sprzętu wszystkich producentów. Przecież są tego tysiące.

Ale do rzeczy.
Masz dobry odtwarzacz i dobre kolumny, ale wzmacniacz (amplituner) to niestety inna parafia. Nie twierdzę że jest zły, ale jest on przeznaczony do KD , a nie do stereo.
Jeszcze chyba sporo wody upłynie w Wiśle zanim wzmacniacze KD będzie można porównywac do dedykowanych wzmacniaczy stereo.

Dobry interkonekt jest ważny, ale nie licz na to że kablami poprawisz znacząco to , czego nie ma.
Na chwilę obecną, każdy interkonekt w kwocie 50-100 zł będzie dobry, ale nie zmieni zasadniczo brzmienia systemu. Ale przynajmniej go nie pogorszy.

Jeżeli nie jesteś tego świadomy, to audiofile prowadzą obecnie "świętą wojnę" w sprawie kabli (interkonekty, kable głośnikowe i kable zasilające).
Osobiście należę chyba do obozu "antykablarzy" . Uważam że większy wpływ na brzmienie ma sprzęt i pomieszczenie odsłuchowe aniżeli żonglowanie kablami.