amek022 Napisano 4 października 2009 Napisano 4 października 2009 Witam.Niedawno na strychu znalazlem stary wzmacniacz chyba jest dobry bo jak go wlacze to lampka sie swieci.No ale dobra to teraz nie wazne.Musze podlaczyc glosniki do wzmacniacza a te glosniki byly w wiezy na te dwa kabelki kupilem narazie jeden duzy jack mono tylko niewiem jak go podlaczyc.Rozkrecilem ten jack tz zdjalem z niego obudowe tylko niewiem ktory kabelek do ktorego miejsca mam podpiac.Prosze o pomoc ?? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 4 października 2009 Napisano 4 października 2009 Wow, ale chaos nic nie rozumiem. Wrzuć jakieś fotki głośników (tył) i wzmacniacza (tył). Po co ci ten jack, głośniki zwykle podpina się po prostu kablami głośnikowymi??? Odpisz, cytując
amek022 Napisano 4 października 2009 Autor Napisano 4 października 2009 Od razu mowie ze interesuje mnie podłączenie komputera pod wzmacniacz a ja kompletnie nic niewiem jak podłączyć głośniki do wzmacniacza i jak podłączyć komputer do wzmacniacza.Prosiłbym o poradę.Tył wzmacniacza Wzmacniacz Kabel głośnikahttp://img401.imageshack.us/i/dsc00275h.jpg/ Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 4 października 2009 Napisano 4 października 2009 Wow pierwszy raz widzę coś takiego. Obawiam się, że nie pomogę. Może jeszcze ktoś napisze, poczekaj trochę Odpisz, cytując
osiken Napisano 4 października 2009 Napisano 4 października 2009 Bardziej mi to wygląda na nagłośnienie sceniczne niż domowe, ale warto próbować... Nie mam na tyle rozbudowanego aparatu wzrokowego, żeby odczytać cokolwiek z przedniego panelu, ale jeśli chodzi o łączenie kabli z jacusiem, to po prostu lutujesz jeden kabel do jednego bolca, drugi do drugiego, pamiętając o tym żeby się nie stykały ze sobą. Komputer zwykle łączysz z urządzeniami audio kablem jack > 2x RCA ("biało-czerwony czincz"), wpinając jacka do karty dźwiękowej w wyjście głośnikowe i do wejścia np. AUX w swoim wzmacniaczu.Jak dla mnie to jest powermikser Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 4 października 2009 Napisano 4 października 2009 Mam takie same przeczucia jak osiken, to musi być sprzęt estradowy, a prawdopodobnie konkretniej power-mikser. Jednak połączenia głośników z wzmacniaczem na JACKach MONO to jeszcze chyba nie widziałem. To jakiś dziwny sposób, może w kolumnach estradowych dawniej używany (bo dzisiaj to już chyba wszyscy po XLRze puszczają). Radziłbym ci gdzieś upłynnić ten sprzęt i kupić jakiś normalny wzmak hi-fi, bo tutaj nawet ciężko rzec ile będzie mocy, a jak znam życie to do zwykłych kolumn domowych zdecydowanie za dużo. Odpisz, cytując
amek022 Napisano 5 października 2009 Autor Napisano 5 października 2009 Aha czyli myslicie ze to jest estaradowy wzmacniacz no ale dobra ok zamykam juz temat.Ten wzmacniacz mial kiedys moj wujek wiec jak on przyjedzie za jakies 2 tyg z za granicy to z nim pogadam jak to sie podlacza bo on mi kiedyś mówił jakis rok temu ale zapomniałem już ok dobra dzięki wam za odpowiedzi.Pozdrawiam!!!:) Odpisz, cytując
Recommended Posts