Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich icon_smile.gif

Niestety przychodze do Was z problemem... wczoraj zdechł mi pies. icon_neutral.gif
Nie no, żart. (głupi, sorki..)

Na poważnie, mój problem wygląda następująco.
Chciałem sobie podłączyć wzmacniacz (od którego odchodzą głośniki) do telewizora. W TV nie mam typowego AUDIO OUT, więc pomyślałem, że pomysłem będzie podłączenie jacka do wyjścia słuchawkowego. Jak pomyślałem - tak zrobiłem. Działało... właśnie, "-ło".
Po tygodniu użytkowania zauważyłem, że jakoś dziwnie (ciszej) gra jeden z dwóch głośników, wyciągnąłem jack z wyjścia słuchawkowego w TV -> wsadziłem jeszcze raz i... ... klops. Nie działa, jak zwiększy się głośność słychać jedynie pierdzenie i przy już bardzo dużej głośności gdzies tam w tle głos z TV. Podłączając słuchawki do tego wyjścia jest to samo, gdzieś tam w tle lekko słychać głos z TV.

Moja teza (jako prawie kompletnego amatora) jest taka, że to wyjście słuchawkowe się najnormalniej zdupiło, ale dlaczego? Za głośno słuchałem i nie "dało rady"?
Da się je jakoś naprawić?
Jak podłączyć sobie tego wzmacka do TV??

(Wzmacniacz chce podłączyć do TV ponieważ wtedy głos z konsoli, dekodera, dvd i anteny będzie działał)

Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA POMOC!!
Napisano
Radziłbym ci raczej podpiąć konsolę, dekoder i DVD podpiąć bezpośrednio do wzmaka, a zwykłą naziemną na razie olać. Może zmienisz sobie jakoś TV, na takie które będzie już miało AUDIO OUT, a na razie tak jak napisałem.
Napisano
Cytat

Radziłbym ci raczej podpiąć konsolę, dekoder i DVD podpiąć bezpośrednio do wzmaka, a zwykłą naziemną na razie olać. Może zmienisz sobie jakoś TV, na takie które będzie już miało AUDIO OUT, a na razie tak jak napisałem.

Niestety moja konsola ma tylko wyjscie optyczne, a wzmacniacz z takim wejsciem jest dosc drogi. Telewizora raczej nie zmienie bo jest dosc "swiezy".
A wiesz co moglo stac sie z tym wyjsciem sluchawkowym? Dzialalo bardzo fajnie przez te kilka dni.
Napisano
Nie wiem jak w twoim przypadku , ale ja przez jakis okres mialem podlaczony laptop pod wzmak , i stalo sie dokladnie to samo co tobie , w moim przypadku wejscie jack bylo spalone (doslownie sie stopilo z plyta ) wiec mysle ze mogles zrobic to samo tylko w tv . Ja bym sprobowal serwis i wymiane wejscia jacka . Moze pomoc ale nie gwarantuje . A jack zjaral sie chyba ( zgaduje ) od podlaczania i odlaczania jak sprzet gral glosno lub tez bardzo glosno ( niestety tylko zgaduje )