dolec17 Napisano 14 października 2009 Udostępnij Napisano 14 października 2009 Chciał bym sobie zrobić sam 2 Kolumny . Takie żeby Dobrze Grały. może doradzicie mi jakie zrobic jakich głosników uzyć czy sam niskotonowy i gwizdek czy jeszcze do tego dołożyć średniotonowy ? . Chodzi mi o to żeby nie wyniosło mnie to zbyt duzo . tak 400/500 zł mysle że dało by rade coś zrobic .. Napiszcie mi jakie materiały są najlepsze . Może ktoś ma jakis gotowy projekt kolumny ?? żebym mógł tylko wyciąć i zbić .. Nom i jakie rozstawienie głosników bycie proponowali . Chodzi mi o kolumne bass reflexz góry dziękuje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 23 listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 listopada 2009 Cześć !Myślę, że powinna Cię zainteresować ta stronka : http://www.grelton.mycom.pl/index.php3?content=1&id=460 Można zadzwonić i porosić o przesłanie katalogu.I może jeszcze http://www.skleptonsil.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 i jeszcze dodam od siebie..link który może naprowadzić na trop dobrego grania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 28 listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 listopada 2009 Muzyczny_gośćNawiązując do Twojej wypowiedzi, czy miałeś może kontakt z produktami firmy Akustyk?Co prawda jestem zadowolony ze swoich kolumn, ale nie ukrywam, że mam ochotę sprawdzić jak grają kolumny polskiego producenta nie mówiąc już o tym, że korci mnie jakiś typowy współczesny wyrób DiY.Przed laty miałem kontakt z kolumnami DiY, ale to już historia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 28 listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 listopada 2009 belfer54 tak miałem może nie tak osobiście, ale kiedyś u znajomego słyszałem konstrukcję i jakoś to mi zapadło w pamięci. Przyznam się szczerze, że było to spotkanie takie kawkowo drinkowe i sączyła sie delikatnie muzyka .. na początku pomyślałęm.. pro ac ? ale po chwili rozmowy okazało się, że to właśnie DIY. Zresztą siedzieliśmy w drugiej części salonu wiec ..suma summarum żadnych odsłuchów nie było ..ale wrażanie delikatna konstrukcja delikatne granie.. ale tez było cicho i leciał jakis lekki chill out. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 28 listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 listopada 2009 Czy pamiętasz może, który to był projekt, ilu drożne były kolumienki. Na stronie Akustyka trochę tego jest a i ceny są bardzo różne. Jak widać firma się chyba nieźle prosperuje.Zresztą i tak nie obyłoby się bez odsłuchów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 28 listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 listopada 2009 Kurcze to były 2 drożne małe podłogówki... reszty nie pamiętam Rozpietość cen jest spora ciekawe czy odzwierciedla to rozpiętość w jakości produktów..? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts