Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Mam sale 45 m2 w formie kwadratu a jedna ściana to okna na całej wysokości z wejściem. W lokalu zainstalowany będzie telewizor LCD (mecze, pokazy mody, koncerty, muzyczka czasem na małe tańce). Mam głośniki LOGITECH Z5500 5.1 i mam pytanie jak je rozmieścić aby dźwięk był jak najlepszy i czy one w ogóle się do tego nadają...?? Z góry dziękuję za odpowiedzi..icon_smile.gif
Napisano
Tak jak pisze muzyczny do takich zasotosowań to nie ma najmniejszego sensu, o ile puszczenie przez to muzyki jako tło (do jedzenia icon_wink.gif) mogłoby jeszcze przejść to już oglądanie meczu nie wchodzi w grę (za mała głośność). Potrzebujesz przynajmniej sporych monitorków, a jeśli myślisz o całym paśmie akustycznym (bas i te sprawy) to najlepsze byłyby duże podłogówki.

Obejrzyj sobie TONSIL Zeus, bo są tanie i duże. Mimo, że z bezwzględnie pojętą jakością te kolumny nie mają wiele wspólnego to tutaj mogą się sprawdzić całkiem nieźle, do nich jakiś wydajny piec, żeby się nie zagotował się pierwszego dnia i hula icon_wink.gif
Napisano
Nie ma sensu ten sprzecik w lokalu o tak duzym metrazu , w mniejszym tez nie mialby wiekszego sensu , to "plastikowa zabawka do kompa " nie ma nic wspolnego ze sprzetem do naglasniania sal . Posluchaj pacio i rozejrzyj sie za jakims budzetowym rozwiazaniem kolumny (podglowki ) plus wzmacniacz ( amp) . Roznica jest gigantyczna A logitecha wez i podlacz sobie w domu (bo tam jego miejsce )

ps znamy moc , znamy icon_biggrin.gif
Napisano
Jak już wcześniej pisałem jakieś duże podłogówki (zakrawające o estradę) z tanich rozwiązań np. TONSIL Zeus i do tego używany mocny wzmak jak Yamaha AX-900. Taki zestaw to koszt ok. 1600-1700zł, taniej będzie ciężko, bo potrzebujesz kawał sprzętu.
Napisano
No i co do suba na suficie.. .. no to już lepiej na podłodze w rogu - podbijesz tym samym efektywność suba znacząco. Ale wstępnie to jakieś spore podłogówki.. niech trochę pograją niech się rozegrają. Inna sprawa z małych kolumn zrobisz hałas z dużych też hałas ale w innym wymiarze icon_wink.gif