bubes Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Witam Mam sale 45 m2 w formie kwadratu a jedna ściana to okna na całej wysokości z wejściem. W lokalu zainstalowany będzie telewizor LCD (mecze, pokazy mody, koncerty, muzyczka czasem na małe tańce). Mam głośniki LOGITECH Z5500 5.1 i mam pytanie jak je rozmieścić aby dźwięk był jak najlepszy i czy one w ogóle się do tego nadają...?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Witam - zdecydowanie to nie nagłośnienie do tego o ile w 20 metrach moze i by był sens. o tyle w takim metrażu nie ma to sensu. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Tak jak pisze muzyczny do takich zasotosowań to nie ma najmniejszego sensu, o ile puszczenie przez to muzyki jako tło (do jedzenia ) mogłoby jeszcze przejść to już oglądanie meczu nie wchodzi w grę (za mała głośność). Potrzebujesz przynajmniej sporych monitorków, a jeśli myślisz o całym paśmie akustycznym (bas i te sprawy) to najlepsze byłyby duże podłogówki.Obejrzyj sobie TONSIL Zeus, bo są tanie i duże. Mimo, że z bezwzględnie pojętą jakością te kolumny nie mają wiele wspólnego to tutaj mogą się sprawdzić całkiem nieźle, do nich jakiś wydajny piec, żeby się nie zagotował się pierwszego dnia i hula Odpisz, cytując
bubes Napisano 2 listopada 2009 Autor Napisano 2 listopada 2009 ale znacie wogóle moc tego zestawu,ktos mial z nim stycznosc??suba planuje umiescic na suficie , takie rozwiazania sa np. w sklepie new yorker itp. Odpisz, cytując
geforce86 Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 Nie ma sensu ten sprzecik w lokalu o tak duzym metrazu , w mniejszym tez nie mialby wiekszego sensu , to "plastikowa zabawka do kompa " nie ma nic wspolnego ze sprzetem do naglasniania sal . Posluchaj pacio i rozejrzyj sie za jakims budzetowym rozwiazaniem kolumny (podglowki ) plus wzmacniacz ( amp) . Roznica jest gigantyczna A logitecha wez i podlacz sobie w domu (bo tam jego miejsce )ps znamy moc , znamy Odpisz, cytując
bubes Napisano 2 listopada 2009 Autor Napisano 2 listopada 2009 ok co w takim razie proponujecie w cenie do 1000zł ? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 Jak już wcześniej pisałem jakieś duże podłogówki (zakrawające o estradę) z tanich rozwiązań np. TONSIL Zeus i do tego używany mocny wzmak jak Yamaha AX-900. Taki zestaw to koszt ok. 1600-1700zł, taniej będzie ciężko, bo potrzebujesz kawał sprzętu. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 No i co do suba na suficie.. .. no to już lepiej na podłodze w rogu - podbijesz tym samym efektywność suba znacząco. Ale wstępnie to jakieś spore podłogówki.. niech trochę pograją niech się rozegrają. Inna sprawa z małych kolumn zrobisz hałas z dużych też hałas ale w innym wymiarze Odpisz, cytując
Recommended Posts