Skocz do zawarto艣ci

koda harmony cv-20, heco victa 500 czy jamo e 660

Recommended Posts

Napisano
Witam.
Jestem nowym u偶ytkownikiem forum. Umie艣ci艂em ten temat w kinie domowym, ale, jako 偶e przewa偶nie mam zamiar s艂ucha膰 w stereo, r贸wnie偶 tu prosz臋 o pomoc .
Mam pro艣b臋 do wszystkich tych, kt贸rzy mieli okazj臋 pos艂ucha膰 chocia偶 jednego z tych zestaw贸w by napisali, co o tym s膮dz膮. Mam zamiar kupi膰 zestaw kolumn 5.0 lecz jestem w kropce... W moim pobli偶u nie mam mo偶liwo艣ci pos艂uchania 偶adnego z nich wi臋c bardzo zale偶y mi na opinii. Chc臋, by s艂u偶y艂y one g艂贸wnie muzyce z cd (w stereo) cho膰 tak偶e obejrzeniu jakiego艣 filmu w kinie. m贸j sprz臋t to:

-wzmacniacz- denon avc 1530
-cd- denon dcd 715
-interkonekt- profigold
-kable- zwyk艂e ofc

Preferowana muzyka to jazz, soft rock, rock, r'n'b itp. do dyspozycji mam 1600z艂. Pomieszczenie to 15metr贸w kwadratowych z my艣l膮 o wi臋kszym (w przysz艂o艣ci). my艣la艂em te偶 nad jamo e 680 ale one wykraczaj膮 poza m贸j bud偶et icon_sad.gif z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 okazan膮 pomoc
Napisano
a co艣 z tych, kt贸re wymieni艂em jest warte uwagi (g艂贸wnie koda harmony- recenzje znakomite)? 艂adne s膮 te jbl (pod wzg parametr贸w) ale ja wola艂bym nowe (nie u偶ywane)... a je艣li chodzi o tonsil to jako艣 nie mog臋 si臋 przekona膰 (ca艂y czas przypominaj膮 mi si臋 altusy...).
Napisano
Ale 5.1 czy 5.0 nie nadaje sie do sluchania muzyki. Koniecznie 2.0!! czyli dobre stereo. ja tez nie jestem przekonany do Tonsili ale wielu ludzi je chwali!! I to naprawde dobrze. Naprawde warto ich posluchac. Kiedys Tonsil byl tylko kojarzony z Altusami ale te czasy minely. Wkoncu firma dostrzegla bledy i wyciagnela z nich spore wnioski.
Napisano
nie no, to oczywiste, 偶e przy muzyce tylko front, na jego jako艣ci wi臋c g艂贸wnie mi zale偶y (dlatego tego posta umie艣ci艂em r贸wnie偶 tutaj) a efektowe to tylko efektowe, jednak mi by艂yby przydatne, bo opr贸cz muzyki od czasu do czasu jaki艣 film bym obejrza艂... po obejrzeniu matrixa w 5.1 (w kt贸rym niekt贸re efekty powalaj膮 na kolana), zdecydowa艂em, 偶e b臋dzie to 5.0. je艣li chodzi o tonsil to nie wiem ale szuka艂em info o dali i znalaz艂em zupe艂nie rozbie偶ne oceny. od dobrych po ca艂kiem negatywne. o nich te偶 ju偶 nie wiem co my艣le膰...
Napisano
"...mk20
18 Mar 2004, 19:34
Czy warto kupi膰 Tonsil MAESTRO 180 za 1100 z艂? Jak to zagra w pokoju 25m2 ze amplitunerem YAMAHA - chodzi mi o stereo bez suba.
odpowiedz
Zg艂oszenie wpisu do moderacji
bardzo prosz臋 o uzasadnienie zg艂oszenia.

Marcin T.
18 Mar 2004, 19:34
nie warto
odpowiedz

NADek
18 Mar 2004, 19:49
twardy bas, wycofana srednica, ogolnie za jasno graj膮 i po paru minutach m臋cz膮. jak dla mnie nie warto.

Pozdr.
odpowiedz

ahfc
18 Mar 2004, 20:22
I znowu pojawiaj膮 si臋 odpowiedzi, 偶e nie warto....
.
.
.
.
.
Jak w Maestro 180 jest wycofana 艣rednica to kolego radz臋 uda膰 si臋 czym pr臋dzej do laryngologa.
Pewnie nie s艂ucha艂e艣 nigdy w 偶yciu tych kolumn, bo to ..... Tonsil.
.
.
..
.
.
.
.
Czy odwa偶ysz si臋 na porzeprowadzenie testu nie wiedz膮c, czego s艂uchasz.? Pewnie nie, wi臋c
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
s艂uchaj swoich absorber贸w, p贸艂ek i z艂otych licznik贸w energii elektrycznej a muzyk臋 zostaw w spokoju.
odpowiedz

y2k
18 Mar 2004, 22:10
Ja mam Maestro 130 i sadze, ze warto je miec. Rozwazalem mozliwosc nabycia 180-tek, ale wtedy bylo mnie stac jedynie na 130. Ale nie zaluje.
A ci wszyscy, ktorzy juz napisali, albo jeszcze napisza (bo napisza), ze nie warto, ze srednica nie taka, ze bas jakistam, albo wysokie jeszcze cos tam, to najnormalniej w swiecie sa uprzedzeni do Tonsila. Ale nie trzeba brac ich pod uwage. onsil owszem robi, robil i pewnie bedzie robil badziewne zestawy, ale wsrod nich jest kilka wyjatkow takich jak Maestro, Tango...
Pozdrowionka
odpowiedz

NADek
18 Mar 2004, 22:27
no tak sie skalda ze ich s艂ucha艂em i wiem co pisze.

Pozdr.
odpowiedz

NADek
18 Mar 2004, 22:30
i tak dodam ze moze ona i garja jako tako ale porownuj膮c je do wiekszosci kolumn do 1500z艂 to kiepsko wypadaj膮 i zadnych uprzedzen do Tonsilu nie mam, sam kiedys posiada艂em BOLERO 200 i mi艂o wspominam chodz wydobywjacy sie z nich dzwiek zupe艂nie odbiega艂 od naturalnego...

Pozdr.
..."
to fragment rozmowy, kt贸r膮 znalaz艂em. to jest cytat. prawa autorskie zastrze偶one icon_biggrin.gif to jest pierwszy jaki znalaz艂em (nie cytuj臋 go z przek膮sem, czy by kogo艣 urazi膰), mam nadzieje, 偶e inne b臋d膮 bardziej przychylne. na razie nie mam zbytnio czasu szuka膰... jak b臋d臋 mia艂 chwilk臋 to jeszcze poszukam. mo偶e rzeczywi艣cie zmienie zmienie zdanie...
Napisano
Pewnie pisali o nich nigdy ich nie slyszac "bo to tonsil..." no i co z tego?? Te kolumny graja w czolowce w swojej klasie i tak jest, a jak ktos pisze co innego to pewnie porownywal ich z jakimis studio L albo 9v5. Albo ich nawet nie slyszal i powtarza co gdzies uslyszal. Musisz sam posluchac i tyle. Dla jedenego bedzie kipa a dla drugiego super gralo bo kazdy preferuje inny rodzaj dzwieku i charakter.
Napisano
kurcze chcia艂bym by to by艂o takie proste... niestety nie mam praktycznie 偶adnych mo偶liwo艣ci ods艂uchu czegokolwiek bo w elbl膮gu nie ma sklep贸w z dobrym sprz臋tem a bez w艂asnego 艣rodka transportu i bez znajomo艣ci gda艅ska ods艂uch tam te偶 odpada icon_sad.gif dlatego te偶 dramatycznie pr贸buje zasi臋gn膮膰 rady. m贸j zakup jest to zakup w ciemno dlatego staram si臋 uzyska膰 jak najwi臋cej informacji. wieczorem by膰 mo偶e dam rad臋 d艂u偶ej w sieci siedzie膰 to poszperam jeszcze o nich ale ci膮gle mam przed oczami kod臋 harmony cv-20 a to ze wzgl臋du na recenzje. Ale chyba niewielu mia艂o z ni膮 kontakt bo nikt o niej nie pisze...
Napisano
na podobnych forach uzyska艂em troch臋 wiadomo艣ci o kodzie i musz臋 przyzna膰, 偶e jestem zawiedziony... m贸j dotychczasowy faworyt zszed艂 na 2 plan icon_sad.gif za to teraz do gry wesz艂o jamo E 680. ca艂y czas jeszcze mnie intryguje owe heco victa 500, nikt o nim nie wspomina... znajdzie si臋 kto艣 ch臋tny podzieleniem si臋 wra偶eniami, kto s艂ucha艂 tych kolumn? je艣li chodzi o ods艂uch w gda艅sku to niestety praca mnie strasznie ogranicza icon_sad.gif
Napisano
dzi臋kuj臋 wszystkim tym, kt贸rzy chcieli pom贸c i bardzo to doceniam ale zdecydowa艂em ju偶 zakupi膰 jamo e 680. jak zauwa偶y艂em nikt nie mia艂 z tym zestawem problem贸w. ka偶dy zachwala... wi臋c czeka膰 do wyp艂aty i cieszy膰 si臋 d藕wi臋kiem icon_smile.gif
  • 3 weeks later...
Napisano
witam. pisz臋 to dla zainteresowanych opini膮 o jamo e 680 (kt贸re ostatecznie naby艂em), kt贸rzy nie odwiedzaj膮 forum "kino domowe". Ot贸偶 opini臋 z ods艂uchania tego zestawu zamie艣ci艂em w艂a艣nie tam, w nowym po艣cie icon_biggrin.gif pozdrawiam