Laudes Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Witam,Chciałem kupić sobie do pokoju dwie kolumny STX oraz wzmacniacz (jeszcze nie wiem jaki).Pokój ma około 16 metrów kwadratowych. Jaką moc kolumn wybrać oraz jaki/jakiej mocy wzmacniacz(żeby mi portfela nie wyczyścił).pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Witam, podaj budzet i muzyke jaka sluchasz ... jakie te stxy chcesz kupic ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laudes Napisano 25 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 (edytowany) Same kolumny, z tego co widzę nie są drogie (modele F-110, F-130 itd.).A wzmacniacz - tak może do 600zł... jeśli to możliwe. Nie musi być jakiś wspaniały.Natomiast co do muzyki to jako muzykolog nie ograniczam się Głównie ambient, muzyka klasyczna, post-rock i elektronika Edytowano 25 listopada 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Stxy to kolumny dobre jak na swoja cene jednak w tej cenie mozna wyrwac uzywane kolumny z polki kilkakrotnie wyzszej .. przykladem moze byc :http://www.allegro.pl/item830286390_kolumn...onitor_100.htmlczy nawet :http://www.allegro.pl/item828599848_kolumn...5000_mk_ii.htmli to na nich bym skierowal uwage. Wzmacniacz okolo 600 zl .. polecam uzyc wyszukiwarke gdyz takich tematow bylo dziesiatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laudes Napisano 26 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2009 to ja poproszę jeszcze o jedną radę jakiej mocy powinny być kolumny i wzmacniacz do pokoju takiej wielkości jak mój (sprawdziłem dokładnie - 20 metrów kwadratowych!) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Moc to nie jest paramter, który określa dopasowanie głośników do pomieszczenia. Możesz mieć mocne głośniki, które nie potrafią głośno grać (paramter efektywności) i do dużych pomieszczeń się nie nadadzą. Ogólnie to patrz na dane i wszystkie kolumny, które będą miały przynajmniej >85dB powinny się sprawdzić. Poza tym szukaj podłogówek, ewentualnie dużych monitorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts