Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Zdecydowałem się na kupno 2 kolumn + jakiś odtwarzacz/wieża+wzmacniacz do nich, koniecznie z wejściem usb na pendrive'a.
No i w związku z tym chciałem się Was poradzic co bedzie najlepsze. Mój budżet wynosi okolo 600zł, poszukuję sprzętu nowego. Pokój 3 na 5m.
Muzyka jakiej słucham to głównie rock,metal,pop.

Obecnie mam przy kompie logitech x-540 na zintegrowanej karcie soundmax, jestem z nich średnio zadowolony- dobrze spisują się w filmach, średnio w grach, lecz w ogóle nie nadają się do muzyki.
Dźwięk przytłumiony jakbym słyszał przez mgłę. Wysokie tony porażka(dźwięki się zlewają, słychac szumy i pierdzenie), bardzo nienaturalny dźwięk, znacznie lepiej wypada bas.
Z nowym rokiem kupuję do nich Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, z nadzieją że poczuję poprawę, Ale i tak pewnie nie usłyszę tego co na dobrym stereo, więc te głośniki zostawię przy kompie.

przeglądając allegro trafiłem na coś takiego : http://allegro.pl/item839561595_hit_hyunda...klep_gw_fv.html plus jakieś mp3 + http://allegro.pl/item836604152_tonsil_kol...tr_prezent.html

Napisano
Za tą cenę z USB najlepsze jest LG FB163, jeszcze lepszą jakość zapewnia ONKYO CS-325, ale jest trochę droższe i nie ma tego nieszczęsnego USB. Wracają do LG jest sporo pozytywnych opini o niej, gra całkiem nieźle, mój kolega jeje używa i jest zaodowlony, design jest trochę kontrowersyjny i mało "haj-fajowy), ale dźwięk całkiem, całkiem.

Jednak jak tak się zastanawiam to dobrym rozwiązaniem byłoby pozostanie przy komputerze i upgrade sekcji muzycznej, a mianowicie zakup dobrej karty muzycznej (niekoniecznie CREATIVEa) i głośników 2.0.
W tańszej wersji masz Genius SP-HF3000A i ASUSa Xonara DX/XD, w droższej (doliczając koszt tego CREA Gamera) Microlaba 6C i Audiotraka HD2. Myślę, że taki zestaw spisze się bardzo podobnie, a może nawet lepiej od LG.