finrumpe Napisano 2 stycznia 2010 Napisano 2 stycznia 2010 Witam,Chciałbym uzyskac jakas fachową poradę na temat nagrywania dźwięku mówionego. Chciałbym nagrac w jak najlepszej jakości dźwięk mówiony, tak żeby został nagrany bez żadnych szumów i zakłóceń. Czy najlepiej jest zainwestowac w dobry mikrofon i nagrac wszystko na komputerze przy jakims oprogramowaniu? Czy to wystarczy? Jakie programy, mikrofony byście polecili? Przepraszam ale mogłem napisać temat w złym dziale ale jestem tutaj pierwszy raz.Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 stycznia 2010 Napisano 3 stycznia 2010 Sam dobry mikrofon nie wystraczy, mam w domu profesjonalny mikrofon, ale jak podłączę go pod kompa i spróbuję cos nagrac to owszem nie ma szumów i trzasków, ale jest na tyle czuły, że słychać (głosno!!!) każde nabranie powietrza itd.Zatem do nagrywania potrzebujesz:1. dobrego mikrofonu np. Shure, Beyerdynamic2. filtra tzn. tak jak mają w studiach, że przed mikrofonem jest taka siateczka (nie chodzi mi o to co jest na wyposażeniu mikrofonu_, która niweluje niepotrzebne dźwięki3. jakiegos profesjonalnego interfejsu audio, który będzie miał konkretny przedwzmacniacz mikrofonowy np. EMU, ESI czy M-Audio Odpisz, cytując
Recommended Posts