crom Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2010 czy ktoś z szanownych forumowiczów miał możliwość słyszeć bądź testować kolumny 2.0 bądź 5.0 - model Quadral Quintas 5000 i mógłby podzielić się wrażeniami na temat jakości i brzmienia tych głośników? W necie jet trochę opinii o nieco niższym modelu 500 lub wyższym 700, natomiast o "średnim" modelu 5000 mało kto się wypowiada, mimo że są chyba dość popularne bo dostępne w zdecydowanie największej liczbie sklepów. Podobno są dostępne m.in. w zestawach z Onkyo. opis producenta QQ5000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Witam.Przedwczoraj nabyłem kolumny Quadral Quintas 5000.Ampli do nich Onkyo TX-SR607.Słuchałem w sklepie kolumn Jamo s718,Klipsch f-1,Dali CONCEPT 6,Jamo s506.Zdecydowałem się na Quadrala.Rewelacja bas dla mnie bardzo miękki,taki lubię.kino 5,1 sprawdzane w domu rewelka woofer mam slaby ale fronty dają radę rewelacyjnie.(Woofera i tak kiedyś dokupię)Wszystkie szczegóły rewelacyjnie słychać.Kolumny w domu rozmieszczone na razie byle jak.Ale najważniejsze dla mnie było stereo.Jest niesamowite(b.dobre).Wcześnie miałem Kenwood KRF-5060 kolumny tonsila.Na prawdę jeste b.zadowolony.klipsch b.doby ale dla mnie za dużo basu,tzn za twardy.Jamo s-718 b.dobre ale do techo(ja raczej klimaty Pink Floyd.Genesis,Marillion-płytę Fugazi miałem ze sobą i tego słuchałem)Jestem zachwycony ale posluchaj jak możesz Klipscha.Może bardziej Ci będą pasowały.Pokój mam nie za duży.A Klipsch jednak objętościowo wiekszy.Nie sugeruj się wielkością Quadrala że małe.Grają pięknie-odczucie subiektywne moje.Pozdrawiam.Jak kupisz daj znać co sądzisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crom Napisano 9 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 (edytowany) OK, bas jest, a jak w tych kolumnach z tonami wysokimi i średnimi?I jak oceniasz wykonanie? masz ten model co na foto - z czarnymi przodami i przednim bassreflexem bo w necie widziałem tez egzemplarze (chyba starsze) bez tych elementów. Edytowano 9 stycznia 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Model taki jak na foto tylko czarne.Do wykonania nie mam zastrzeżeń ale to jest nowe jeszcze nic nie odpadło ani nie rozeschło się.Środek jest bardzo wyraźny dla mnie za bardzo ale można ując na ampli.Wysokie ok.tzn nic mi nie świszczy w głośnikach.Bardzo fajnie grają satelitki.Ogólnie jestem b. zadowolony.Ale niby co mam mówić jak już kupiłem.Jak masz gdzieś możliwość posłuchać to przed zakupem zrób to.Ja byłem zdecydowany na jamo s-718 na 99%.Po odsluchaniu paru taktów wiedziałem że ich nie kupię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaiac Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Witajcie, Dziś w MediaMarkt widziałem ciekawy zestaw ONKYO TX-SR577 + DV-BD507 + QUADRAL QUINTAS 5000 za 4 tys. i mocno sie nad nim zastanawiam.Nie wiecie może jak z kolorystyką tych kolumn? Sprzedawca mówił że na rynku na razie są tylko czarne - mnie by raczej urządzała wiśnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amplifan Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 Wisniowe takie jak na foto z czarnymi przodami sa juz na rynku , np w sklepach internetowych . Nie wiem czy mozna reklamowac ale np . w tym http://www.amplineo.pl/p/5/125/kolumny_qua...at-kolumny.html pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crom Napisano 10 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 natrafił ktoś z Was na jakąs recenzję/test tych kolumn? Może być zagraniczny. Wiśniowe są luzem, w zestawach z ampli zazwyczaj czarne. A propos - to chyba jedne z najładniejszych kolumn w segmencie małych, budżetowych zestawów KD przyzwoitej jakości, nie sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amplifan Napisano 14 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2010 (edytowany) Dobra firma, super wykonanie . To nowy produkt malo recenzji i opini jeszcze , ale jest to nastepca Quadrali 500 bardzo chwalonych, podobno podniesiono jeszcze estetyke i dynamike tego sprzeciku. link do opisu dystrybutora http://cennik.eic.com.pl/cgi/fulldescription.cgi?id=51115 Edytowano 14 stycznia 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crom Napisano 16 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2010 Cytat Dobra firma, super wykonanie . To nowy produkt malo recenzji i opini jeszcze , ale jest to nastepca Quadrali 500 bardzo chwalonych, podobno podniesiono jeszcze estetyke i dynamike tego sprzeciku. link do opisu dystrybutora http://cennik.eic.com.pl/cgi/fulldescription.cgi?id=51115 skoro to jest nastepce serii 500 to moga byc tez recenzje/testy/uwagi do QQ500 jeśli by ktoś miał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts