Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wiem że kolumny są skrajnie inne.

Muzyka: np. Jean Michelle Jarre, Mike Oldfield, The Prodigy, Chemical Brothers,

Pomieszczenie: 25mkw

Zasilacz bedzie potem.

Najpierw kolumny. Co ładniej zagra ? Nie ukrywam że oczekuje eksponowania skrajnych zakresów od głośników i dużej przestrzenności.

Napisano

Paradigmów nie słyszałem. A jaki konkretnie model ? Ostatnio czytałem opinie z nazwą paradigm że ktoś był strasznie rozczarowany że grały jak altusy podobno. Ale generalnie opinie są skrajnie podzielone. Gdzie można ich odsłuchać w trójmieście ?

Słyszałem około 10 lat temu b&w 603 i do tej pory pamiętam ten dźwięk bo zrobił na mnie wrażenie. Wypełnił cały sklep przestrzennością.

Balboa słyszałem ostatnio w zestawie kina domowego z H/K i grały też przyjemnie z elektroniką

Napisano
Paradigmy to : albo 7 albo 9 lub 11

To może coś w kwestii Paradigmów powiem w końcu też je posiadam:)
(i z góry piszę, nie chwalę bo mam, żeby nie było)
Po pierwsza - to zdementuję określenie jako by miały grać jak Altusy (to chyba ta osoba nie słyszała albo Paradigmów albo Altusów)
Dalej: potrzebują dobrego pomieszczenia - jak to każde podłogowce (u mnie w połączeniu z Denonem ) grają dobrze, dziarsko, i głośno icon_smile.gif i angażująco..
Warto je posłuchać - dynamiki dużo, nie mączą są dość uniwersalne, świetnie nadają się do muzyki z kopem.
Generalnie to i tak nie przepadam za bardzo liniowym dzwiękiem bo staje sie dla mnie często nudny ( po prostu preferencje mam takiej)
Opinie skrajne - z tego względu, że często ludzie mają odmienne gusta muzyczne (jeden lubi monitory, inny podłogowce, jeden lekkie granie drugi mocne) kwestia co jest wyznacznikiem dla kogo) i tak jeden siedząc słuchając Paradigmów stwierdzi, że mają mają basu, drugi, że wystracza a 3 , że aż nadto.
Dlatego...... bez odsłuchiwania sie nie obejdzie.