tomgda Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Wiem że kolumny są skrajnie inne.Muzyka: np. Jean Michelle Jarre, Mike Oldfield, The Prodigy, Chemical Brothers, Pomieszczenie: 25mkwZasilacz bedzie potem. Najpierw kolumny. Co ładniej zagra ? Nie ukrywam że oczekuje eksponowania skrajnych zakresów od głośników i dużej przestrzenności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 W zasadzie to na pierwszy rzut oka JBL, no ale jak szukasz uwypukleń.. to może Paradigm ? uwypuklenie z rozsądkiem.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 9 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Paradigmów nie słyszałem. A jaki konkretnie model ? Ostatnio czytałem opinie z nazwą paradigm że ktoś był strasznie rozczarowany że grały jak altusy podobno. Ale generalnie opinie są skrajnie podzielone. Gdzie można ich odsłuchać w trójmieście ?Słyszałem około 10 lat temu b&w 603 i do tej pory pamiętam ten dźwięk bo zrobił na mnie wrażenie. Wypełnił cały sklep przestrzennością.Balboa słyszałem ostatnio w zestawie kina domowego z H/K i grały też przyjemnie z elektroniką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2010 Paradigmy to : albo 7 albo 9 lub 11To może coś w kwestii Paradigmów powiem w końcu też je posiadam:) (i z góry piszę, nie chwalę bo mam, żeby nie było)Po pierwsza - to zdementuję określenie jako by miały grać jak Altusy (to chyba ta osoba nie słyszała albo Paradigmów albo Altusów)Dalej: potrzebują dobrego pomieszczenia - jak to każde podłogowce (u mnie w połączeniu z Denonem ) grają dobrze, dziarsko, i głośno i angażująco..Warto je posłuchać - dynamiki dużo, nie mączą są dość uniwersalne, świetnie nadają się do muzyki z kopem.Generalnie to i tak nie przepadam za bardzo liniowym dzwiękiem bo staje sie dla mnie często nudny ( po prostu preferencje mam takiej)Opinie skrajne - z tego względu, że często ludzie mają odmienne gusta muzyczne (jeden lubi monitory, inny podłogowce, jeden lekkie granie drugi mocne) kwestia co jest wyznacznikiem dla kogo) i tak jeden siedząc słuchając Paradigmów stwierdzi, że mają mają basu, drugi, że wystracza a 3 , że aż nadto.Dlatego...... bez odsłuchiwania sie nie obejdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts