Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Proszę o szybką poradę z odsłuchem problem bo u mnie tych modeli nie ma. Pokój 20 m2, 60%kino/40% muza, głównie pop/jazz.
Na plus 819 - usb, dvd będzie tej samej firmy co ampli, kolumny będą jakieś budżetowe szukam wąskich - max 18cm ,w ostateczności Piooneer 320, Mission Mv6 lub coś z sony, na początek 5.0 sub może z czasem.
Napisano
Wiem, wiem temat jakich wiele ale należy zrozumieć nowicjusza nie siedzącego w temacie i zdanego na łaskę sprzedawcy który chce sprzedać towar który mu zawala magazyn. Miałem taką sytuację w MM słuchałem 519 - dźwięk płaski taki jak z dawnych "jamników" i ten sam sprzedawca prezentował mi 0nkyo 307 dźwięk o niebo lepszy. Tylko w onkyo szybko podbił basy i soprany a w pionierze nic. Trochę mnie to zastanowiło bo nowa linia pioniera ma dobre opinie.
Dlatego prosiłbym znawców tematu o wypowiedzi w powyższym temacie i doradzenie laikowi który ampli wybrać.

Jak wspomniałem pionier kusi portem usb a onkyo solidnością -3 letnia gwarancja?

DRODZY FORUMOWICZE POMOŻECIE ?!!!? Pomóżcie icon_smile.gif
Napisano
Kolejny raz można napisać to samo: nie ma jednoznacznej odpowiedzi. W tym budżecie wszystko brzmi podobnie, więcej zmienisz kolumnami niż ampem. W przypadku twojego "odsłuchu" na pewno zaważyły zmiany w EQ. To jest własnie podejscie marketów icon_sad.gif