tom7 #1 Napisano 18 stycznia 2010 Witam Szanownych Forumowiczów. Posiadam obecnie dosyć porządny zestaw kina domowego opartego na Amplitunerze Marantza Sr 12 S1 oraz kolumnach Monitor Audio Gold ( kolumny przednie GS 60)Kino domowe super ale stereo chciałbym mieć trochę lepsze. Dlatego też poszukuje wzmacniacza który pracował by w tym zestawie jako koncówka mocy dla kanałów przednich w KD i jako samodzielny wzmacniacz stereo dla zródła Cd i gramofonu. zastanawiam sie nad następującymi rozwiązaniami :1. Accuphase E2132. Accuphase E308 oba niestety dosyc drogie3. Sony Tae-90ES Tan-90ES przewdwzm i końcówka mocy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8828701574. Marantz Pm 144. Krell KAV 400xi http://www.allegro.pl/item885631237_wzmacn..._kav_400xi.htmlKazde z w/w rozwiaząń ma coś za i coś przeciw dwa pierwsze cena , trzecie dosyć stara konstrukcjha i mało danych o samym sprzęcie, Marantz możliwośc współpracy w tym zestawie tylko jako końcówka mocy, Krell zbyt duża moc. Amplituner ma moc 2x 105 W /8ohm i 2x 160 W /6 Ohm ( co prawda wartości sa podane w zestawieni pracy 5 głosników i pewnie w stereo moc głośników przednich jest ciut wieksza ( jesli wierzyć temo co na papierze)Prosiłbym Was o podpowiedź któy z w/w wzmacniaczy byłby najrozsądniejszym rozwiązaniem, może macie tez własne typy ( bardzo prosze o podanie ich )Preferuję dzwięk lekko ocieplony z durza przestrzenią oraz dobrze kontrolowanym basem. W rachube wchodzi ze wzgledu na koszty raczej wyłącznie sprzet używany.Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie porady Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamson #2 Napisano 18 stycznia 2010 A może by tak Marantz PM-15S2? normalnie pracuje jako wzmacniacz stereo + tryb końcówki mocy włączany przyciskiem z przedniego panelu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danielasty76 #3 Napisano 18 stycznia 2010 Ja mam wykonane połączenie stero-kino domowe dokładnie w taki sposób jak planujesz. Jako wzmacniacz stereo służy mi Denon PMA 1500 AE który ma możliwość przełączania w tryb integra/końcówka mocy. Jakość dźwięku odtwarzana na zestawie kina i na zestawie "pure" stereo nie do porównania - oczywiście na plus dla "pure" stereo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamson #4 Napisano 18 stycznia 2010 Ja mam zestawienie amplituner AV Marantz 5003 + wzmacniacz Marantz PM 7003 i różnica też jest odczuwalna Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom7 #5 Napisano 19 stycznia 2010 WitamMyślałem o tym Marantzu a dokładnej o jego starszym i większym bracie, zależy mi na istotnym polepszeniu stereo a ponieważ ampli stawia dosyć wysoką poprzeczkę szukam raczej czegoś z wyższej półki może jak będę miał możliwość odsłuchania sprzętu na żywo wtedy zmienię zdanie. W przypadku denona raczej nie usłyszał bym specjalnej poprawy.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach